Obvestilo

Referenduma o zaporih ne bo

Konec novembra se je iztekel čas zbiranja podpisov o izvedbi referenduma za preprečitev umestitve zaporov v Občini Logatec. Ker je civilna iniciativa zbrala premajhno število podpisov,  po naših podatkih jih je bilo 120,  referendum ne bo razpisan.

»Tak izid je bilo pričakovati, saj vsesplošno dogajanje v državi vpliva tudi na dogajanje  v občinah,« je povedala Jelka L. Kožman, predstavnica civilne iniciative in pobudnica zbiranja podpisov, ki pa je kljub vsemu zadovoljna, da se, kot pravi, vsaj nekaj občanov zaveda, kaj pomeni morebitna umestitev zaporov.

Zadnji dan zbiranja podpisov so v civilni iniciativi prejeli tudi odgovor z urada za izvrševanje kazenskih sankcij, od koder sporočajo, da dokumenti, ki bi dovoljevali umestitev zaporov v Logatec, zaenkrat ne obstajajo.

»Zato se mi poraja vprašanje, ali ni bilo vse nekoliko zrežirano z namenom dvigniti preveč prahu okoli te umestitve, prek nje pa prikriti  kaj drugega,« pravi Lorenčič Kožmanova.  »Jaz  pa sem temu podlegla, za kar bom tudi  uporabila ustrezna sredstva. Kljub grožnjam, ki sem jih bila deležna, mi ni žal, da sem šla do konca, moja vest je čista, referenduma ne bo in ne bom ogrožala občinskega proračuna, kot so me večkrat opomnili.« (B.M. K.)

Foto: Siniša Rančov

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja