Obvestilo

Refleksije na platnu

Zvezde, talismani, fantazije, kozmični labirint… To so le nekateri naslovi likovnih del slikarke Darje Štefančič, ki se je 15. septembra v Galeriji Turistično informacijske centra v Postojni predstavila z novo razstavo Refleksije. Rojena Postojnčanka, ki ustvarja na Uncu pri Rakeku, se lahko pohvali z več kot dvajsetimi samostojnimi razstavami, ki predstavljajo njen izrazit likovni izraz.

refleksije na platnu2

Avtorica nas z razstavo Refleksije nagovarja v subtilnem jeziku umetnosti, ki nas popelje na neskončna potovanja in odkrivanja skrivnosti. S podobami nas vabi, da odkrivamo njen bogat imaginarni svet, poln živahnih barv in razgibanih oblik. Z vstopom v abstraktnejši svet se avtorica osvobaja skozi niz utrinkov, doživetij in refleksij. Refleksije je moč iskati na papirju, platnu kot tudi v zvoku, za kar so poskrbeli učenci Glasbene šole Postojna.

Prvič na razstavi v Postojni je avtorica postavila na ogled tudi ciklus manjših formatov oziroma miniatur. Poteze, obenem sproščene ter impulzivne in odločne, so premišljeno izbrane ter dobro obvladane. V večplastnosti se porajajo refleksije spominov stvarnosti, magične sfere in kozmični labirinti.

Razstava, ki bo na ogled do 16. novembra, nas vabi, da razmišljamo, potujemo in odkrivamo. Ustvarjalnost Darje Štefančič je tudi tokrat zazvenela v polnem sozvočju in duhu sodobnega likovnega izraza.

Maja Batagelj

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja