Obvestilo

Regija bolj ali manj bučno stopila v novo leto

Organizirano silvestrovanje so letos pripravili v Postojni, Logatcu  in Loški dolini. Kljub razmeroma hladni silvestrski noči so številni  novo leto pričakali na prostem, najbolj množično v Postojni. (na vodilni fotografiji)

Na osrednjem Titovem trgu v Postojni je zbrano množico nagovoril župan Igor Marentič, ki je med drugim zaželel optimizma in osebnega zadovoljstva. »Prestopimo v novo leto z željami, ki se nam lahko uresničijo, saj je sreča na strani pogumnih,« je med drugim dejal. »Pri nas pa smo znani po pogumu.« Za dobro razpoloženje je v Postojni skrbel ansambel Erazem.

 Občani Loške doline so novo leto dočakali v Starem trgu, kjer je prisotne razvedril ansambel  Tomaža Rota, veselje pa se je v tej občini začelo že dan prej, ko je poleg skupine 501 nastopila tudi Cerkničanka Binna Veber, finalistka letošnjih talentov.

Nekaj manj ljudi kot v Postojni in Loški dolini je tokrat na prostem silvestrovalo v Logatcu, kjer so pred Narodnim domom postavili šotor, za glasbo pa je skrbel ansambel Ikebana. Kljub temu pa dobre volje ni manjkalo. Logaški župan Berto Menard je v novoletnem nagovoru občanom med drugim zaželel poguma in vztrajnosti pri uresničevanju zastavljenih ciljev in sprejetih odločitvah.

Logatec-silvestrovanje2

Blanka Markovič Kocen

Foto: Valter Leban, Mario Žnidaršič, Brane Pevec

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja