Obvestilo

Regija večinoma s “starimi” župani

Rezultati so neuradni, zbrani in objavljeni do 22.30. Podrobneje pa v prihodnjih dneh!

V Cerknici slavil Marko Rupar

Naslednja štiri leta bo cerkniško občino po prvih neuradnih podatkih spet vodil Marko Rupar (SDS), ki mu je glasove zaupalo 58,64 odstotka volivcev. »Glede na rezultate mojega mandata, sem na izvolitev upal, saj naj bi dokazala, da ljudje znajo ceniti dobro in pošteno delo,« pravi Rupar, ki je dodal,  da je bilo pri petih tekmecih zmago težko napovedati. Janez Ožbolt (NANO) je prejel 20,89 odstotka glasov, Zvonka Ješelnik (SD) 7, Milan Gornik (skupina volivcev) 6,74, Anton Lah (skupina volivcev) 5,15 in Zoran Gale (NSi) 1,57 odstotka. Rupar še pravi, da bo nadaljeval z zastavljenimi projekti. »V občinskem svetu bom kot do zdaj iskal podporo ne glede na politične opcije, moj cilj pa je združevanje ljudi in blažitev morebitnih nasprotij.« V Cerknici je sicer na volišča po neuradnih podatkih odšlo 51,12 odstotka volivcev.

V Ilirski Bistrici in Postojni drugi krog

Po prvih neuradnih podatkih se bosta v drugem krogu v boj za županski stolček v Ilirski Bistrici podala trenutni župan Emil Rojc (SD) in Kristina Valenčič, ki kandidira s podporo volivcev. Glede na pestro in na trenutke že kar umazano predvolilno kampanjo zna biti v Ilirski Bistrici naslednja dva tedna še kako vroče. Na tretje mesto se je po dosedanjih podatkih uvrstil Igor Batista z nekaj več kot  glasov, sledita pa mu Barbara Kogovšek in Marko Milharčič. Če bodo obveljali trenutno rezultati, bo pet stolčkov v mestnem svetu imela Bistra lista Kristine Valenčič, enega manj pa SD, Desus in SDS po tri stolčke, po dve mesti so si do sedaj priborili ZZP (Zveza za Primorsko), ŠOK in SMC, eno mesto pa bi pripadlo Listi Vojka Tomšiča in SLS.

Po trenutno razpoložljivih podatkih bo drugi krog županskih volitev potekal tudi v Postojni. Aktualni župan Jernej Verbič ima je po trenutnih podatkih prejel dobrih 45 %, drugouvrščeni Igor Marentič pa dobrih 25% glasov. Sledi mu Branko Milharčič, na četrtem mestu je Alan Pranjić, trenutno peto mesto drži Goran Blaško, Franc Pojbič pa je trenutno šesti. Delni podatki za volitve v občinski svet v občini Postojna še niso na razpolago.

A. J.

V Loški dolini nadaljnja štiri leta Komidarju

V Loški dolini je po prvih neuradnih podatkih med štirimi kandidati prepričljivo zmagal Janez Komidar, ki je občino vodil zadnja štiri leta. »Glede na konkurenco sem pričakoval drugi krog,« je dejal Komidar. »Očitno so moje delo ter pristop do občank in občanov pokazali, da delam prav, in tako želim delati tudi v prihodnje, da bi kar največ dobili ljudje, ki živijo na območju naše občine.« Komidar (kandidat NSi) je prejel 73,53 odstotka glasov, njegovi tekmeci pa: Milan Jurkovič (SMC) 10,39 %, Zdenko Truden (SLS) 8,60 % in Stanislav Pavlič (SD) 7,48 %.

pet

Foto: Stane Jakopin

Volitve-LD-Komidar1

Na Blokah spet zaupali Dolesu

Po prvih neuradnih podatkih so Bločani za župana spet izvolili Jožeta Dolesa, ki občino vodi vse od njene ustanovitve leta 1998. Dolesu (SLS) je svoj glas zaupalo 52,79 odstotka volivcev, njegovemu tekmecu, Jožetu Lavriču Casciu (lista volivcev) pa 47,21 odstotka. »Občutki pred volitvami so bili mešani, saj je protikandidat nastopal presej agresivno,« je dejal Doles. »Upal pa sem, da bo prevladal razum. Konec koncev sem se v  štirih mandatih s svojim delom dokazal in Bloke so se dejansko spremenile in razvile.« Poudaril je, da so Bloke danes med razvitimi občinami. »Dokazal sem se z dejanji in s takim delom bom nadaljeval, zato sem prepričan, da bodo občani tudi v prihodnje zadovoljni.« Volilna udeležba na Blokah je bila izjemno visoka, saj je na volišče odšlo 65,70 volivcev.

pet

Volitve-LD-Bloke

V Logatcu še en mandat Bertu Menardu

Najdlje je štetje oddanih glasovnic potekalo v Logatcu, se pa je aktualni in tudi bodoči župan Berto Menard odločil skupaj s preostalimi kandidati in novinarji počakati na rezultate.  Do 22.30 je bilo preštetih nekaj manj kot 40 odstotkov glasov, za Menarda (NLŽBM) pa je glasovalo 74,08 % volivcev. Na drugo mesto se je uvrstil Miran Obreza (NaNo) z nekaj manj kot 14%, na tretje Janez Ovsec (NSi)  z dobrimi devetimi, na četrto pa Boris Čičmirko (Koliševka) z nekaj manj kot tremi odstotki glasov. Pravo razočaranje v Logatcu je volilna udeležba, saj je bila ta 42,79-odstotna (do 22.40).

Srečanja in zdravice pri aktualnem županu Menardu so se udeležili vsi kandidati razen Mirana Obreze, ki je na rezultate čakal v Cerknici, kjer je sedež stranke Naša Notranjska.

Ob zdravici po prvih neuradnih rezultatih so vsi izrazili razočaranje nad za Logatec nizko volilno udeležbo, volilno kampanjo pa ocenili kot eno najmirnejših doslej.  Besedilo in foto: B. M. K.

Volitve-Berto-zdravica

Pivka: Robertu Smrdelju še en mandat

V  Pivki je bilo do 22.30 preštetih skoraj 40% glasov, premočno, s 74,4 % pa je zmagal Robert Smrdelj, SLS, in si tako prislužil še en mandat. Evgen Primožič, DSD,  je po podatkih ob 22.45 prejel dobrih 25% glasov. Volilna udeležba v Občini Pivka je bila skoraj 40-odstotna. Besedilo in foto: B. M. K.

Ne spreglejte

Marentič za en glas prehitel Verbiča!

Ugibanj je konec! Po odprtju šestih glasovnic, prispelih po pošti, je v Postojni županska tekma …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja