Obvestilo

Regijske lutkarije 2016

V Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte v Logatcu  bodo v torek, 19. aprila, vladale lutke. Program Regijskega srečanja lutkovnih skupin osrednje Slovenije, ki ga gosti logaška izpostava JSKD, bo potekal od 9.00  pa vse do zgodnjega popoldneva. Na lutkovnem odru v Jožefovi dvorani bo v petih predstavah nastopilo 68 igralcev – animatorjev lutk.

Na regijsko srečanje sta strokovni spremljevalki območnih srečanj Katja Povše in Luna Ornik izbrali šest  najboljših predstav iz osrednje Slovenije.

Predstavo izbrane skupine Tok-tok Naprej! KD Teater Grosuplje in Vrtec Kekec Grosuplje – Josepha Theobalda, v prevodu Ljubice Karim Rodošek:MIRKO SE RAZJEZI, nastalo pod mentorstvom Judite Rajnar, si bo strokovna spremljevalka srečanja individualno ogledala na grosupeljskem odru.

Vsi mentorji izbranih skupin bodo prejeli srebrne plakete JSKD in priznanja za udeležbo na regijskem srečanju. Predstave, izbrane na  državno srečanje, se bodo predstavile na  dveh festivalih. Otroške skupine se bodo priključile k Srečanju lutkovnih skupin Slovenije, na Brezovici pri Ljubljani, 7.6.2016, mladinske skupine pa Festivalu Vizije, v Novi Gorici, 20 – 22.5.2016.

Več o posameznih predstavah lahko preberete na priloženem letaku.
Regijske lutkarije 2016

 

 

Ne spreglejte

V Logatcu novi regijski center za duševno zdravje

V Logatcu je včeraj vrata odprl nov regijski Center za duševno zdravje, ki je del …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja