Obvestilo

Rejništvo je veliko več kot le skrb za materialne dobrine

Minuli konec tedna so se v Parku vojaške zgodovine zbrale rejniške družine  iz vseh primorskih občin.  Sprejel  jih je tudi župan Občine Pivka Robert Smrdelj in v svojem pozdravu poudaril, da je rejništvo veliko več kot le skrb za materialno plat in bivalne pogoje naših najmlajših.
Primorske rejniške družine se srečujejo vsako leto – zaradi druženja pa tudi zaradi izobraževanja in izmenjave izkušenj rejnikov. V Sloveniji je skoraj 700 rejnikov in ti skrbijo za več kot 900 otrok. Rejništvo je odgovoren korak saj poleg tega, da rejniška družina poskrbi za osnovne otrokove potrebe, je še večji izziv vzajemna čustvena prilagoditev otroka in družine, ki ga je sprejela, ter skrb rejnikov za normalno duševno rast otroka, skladen osebnostni razvoj in usposobitev za samostojno življenje ter delo.  V svojem nagovoru je župan Robert Smrdelj vsem rejnikom za vso njihovo voljo, in skrb izrekel zahvalo in vse priznanje.
Rejništvo ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo. Začetki organiziranega rejništva segajo v dvajseta leta prejšnjega stoletja, močno pa se je rejništvo okrepilo z vzpostavitvijo centrov za socialno delo, ki pomembno vlogo v sistemu nosijo še danes. In župan se je danes za dolgoletno sodelovanje zahvalil direktorici Centra za socialno delo (CSD) Postojna Patriciji Može. V času njenega vodenja centra je center v sodelovanju z Občino Pivka odprl pisarno v Pivki,  torej bliže uporabnikom. Občina Pivka in CSD skupaj izvajata projekt  Sopotnik, sodelovala sta pri večgeneracijskem centru, skupaj pa načrtujeta tudi ureditev  Dnevnega centra za otroke in mladostnike.

Občinska uprava

Foto: arhiv občine

 

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja