Obvestilo

Rekorden obisk Postojnske jame med prazniki

Ne glede na to, da so nam letošnji velikonočni prazniki postregli z različnimi vremenskimi razmerami,  je bil obisk Postojnske jame in drugih bližnjih  znamenitosti rekorden v zadnjih tridesetih letih.

Od velikega petka, 3. aprila, do vključno velikonočnega ponedeljka je Postojnsko jamo obiskalo skoraj 11.500 gostov, vse znamenitosti skupaj pa skoraj 21.000 gostov, kar pomeni rekorden obisk doslej za velikonočne praznike. Tolikšno število obiskovalcev so namreč v preteklosti zabeležili šele v visoki sezoni, po 15. juliju.

Tradicionalno je največ gostov prišlo iz Italije (dobrih 40 %), na drugem mestu so gostje iz Južne Koreje (12 %), Sledijo Nemci (7 %) in Slovenci (5 %).

»Postojnska jama in Predjamski grad ostajata najbolj obiskani slovenski turistični znamenitosti in vedno bolj razpoznavni svetovni znamenitosti, kar pripisujemo na eni strani dvigu kakovosti storitev, na drugi intenzivnim promocijskim in prodajnim aktivnostim na vseh ključnih trgih sveta ter neprestanemu vlaganju v razvoj in nove produkte,« sporočajo iz Postojnske jame, d.o., kjer tudi v letošnjem in naslednjem letu predvidevajo dve ključni novosti: odprtje razstave o Postojnski jami in krasu ter odprtje prenovljenega hotela Jama. (B. M. K.)

Foto: Iztok Medja

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja