Obvestilo

Rekordne Žive jaslice v Postojnski jami ponesle čarobne podobe božiča po vsem svetu

Žive jaslice v Postojnski jami, najstarejša tovrstna prireditev v Sloveniji in največja v podzemni jami na svetu, prerašča slovenski okvir in postaja globalno razpoznavna. To nam potrjuje tudi podatek, da jo je informativni portal CNN pod naslovom Christmas arround the world uvrstil med 27 podob božiča po svetu, novico pa so  objavili tudi številni drugi veliki informativni portali po svetu, kot na primer kitajski portal v angleškem jeziku Xinhuanet, portal MSN.com in še nekateri drugi evropski in neevropski mediji.

Žive jaslice2-Iztok Medja

Žive jaslice v Postojnski jami, ki  so se letos odvijale že šestindvajsetič,  so z leti prerasle v pravi spektakel glasbe in luči, ki so spremljale šestnajst prizorov svetopisemske zgodbe, razporejenih vzdolž celotne turistične poti po jami. Na prireditvi je dnevno nastopalo preko 100 igralcev in mladih glasbenikov, posebna letošnja glasbena gosta pa sta bila Nuška Drašček in Klemen Bunderla. Dogodek v Postojnski jami je zaključila predstava Magičnega gledališča Serpentes, ki je s pomočjo pravljičnih likov in svetlobne projekcije v Koncertni dvorani, ki se je razprostirala na 2000 m2 jamskega stropa, obiskovalce pospremila na vlak in proti izhodu ter na ploščad pred Jamskim dvorcem, ki je vse dni vrvela v živahnem božičnem razpoloženju.

Žive jaslice3-Iztok Medja

»Vsem presežnikom letošnje prireditve pa smo dodali še enega – Žive jaslice v Postojnski jami so v letošnjem letu zabeležile rekordno število obiskovalcev, saj si jo je  letos v samo šestih dneh, od 25. do 30. decembra, ogledalo več kot 22.000, v vseh prejšnjih 25 letih skupaj pa dobrih 100.000 obiskovalcev. Tradicionalno si prireditev ogleda okrog 95 % domačih gostov, letos pa se je delež obiskovalcev iz tujine povečal na skoraj dve desetini. Med tujimi obiskovalci je največ gostov iz Italije, v skoraj enakem številu pa jim sledijo obiskovalci iz Avstrije, Hrvaške in Nemčije, precej pa je bilo tudi gostov iz Madžarske in Velike Britanije. Skupaj z rednimi obiski jame, ki so potekali v dopoldanskem času, smo v teh šestih dneh zabeležili skoraj 26.000 obiskovalcev,« še sporočajo iz podjetja Postojnska jama, d.d.

Foto: Valter Leban, Iztok Medja

Žive jaslice4-Iztok Medja

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja