Obvestilo

Reli v Poreču kot začetek novega poglavja za Grego Premrla

Grega Premrl in Vili Ošlaj sta v Poreču prvič nastopila z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3. Primarni cilj je bil pridobivanje izkušenj in občutkov, ki bodo posadki koristili v nadaljevanju. Nastop v ekipi Unikatoy Racinga kljub odstopu v sklepnem delu ocenjujejo za uspešnega.

“Toyota GT86 je prava zverina. Vožnja tega dirkalnika je čisti užitek, veliko dela pa bo seveda še potrebnega, da se ga povsem privadim in iz njega iztisnem maksimum. Reli v Poreču je bil tudi letos zahteven, predvsem zaradi velikih količin kamenja na stezi, kar seveda ne gre na roko dirkalnikom z zadnjim pogonom. Vmes se najde tudi kakšna večja skala in dirkalnik lahko ob udarcih na žalost kar pošteno nastrada,” je vtise po zaključku nastopa strnil Grega Premrl.

Dirkalnik je na eni izmed sobotnih popoldanskih hitrostnih preizkušenj dobil močan udarec, kar je bilo naposled usodno za enega izmed prednjih amortizerjev. Neljub dogodek se je zgodil zgolj dve hitrostni preizkušnji pred ciljem, tako da razočaranja v ekipi Unikatoy Racinga kljub temu ni bilo čutiti. Daleč najpomembnejši cilj – nabrati čim večjo zalogo znanja – je bil kajpak dosežen.

Toyoto GT86 bodo slovenski ljubitelji relija ponovno videli v akciji na idrijskem reliju, ki bo štel za zadnjo preizkušnjo letošnjega državnega prvenstva. Na sporedu bo 27. in 28. oktobra.

Vir: Unikatoy Racing

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja