Obvestilo

»Resnica« na postojnskih odrskih deskah

Postojna – Ste se kdaj zapletli v mrežo prevar in laži, kjer je prva laž posledično privedla do nove in nove, dokler niste imeli občutka, da se utapljate v morju laži?

Postojnski abonenti so omenjeno situacijo imeli priložnost videti na odru Kulturnega doma Postojna v zadnji, sedmi predstavi gledališkega abonmaja Občine Postojna. Komedijo Resnica avtorja Floriana Zellerja je prepričljivo predstavila zasedba iz Šentjakobskega gledališča. V zgodbi spoznamo dva priletna ljubezenska para, ki se motovilita skozi goščavo laži in prevar do samega absurda te pikantne pariške  zgodbe. Vse se dogaja pod  okriljem  trdovratnega tajenja, znanega sredstva, ki se ga skrivni ljubimci in ljubice oprijemljejo kot rešilne bilke.

Resnica3

Dva najboljša prijatelja, ki se na skrivaj videvata z ženo drugega, je bil pravi recept za obilico smeha med gledalci. Izjemno igro je predstavil glavni protagonist Damijan Perne, ki je v vlogi Michela spretno krmaril med glavnim lažnivcem brez občutka krivde in naivnežem, da laže samo on in nihče drug. Njegove lastne laži in laži drugih ga na koncu privedejo do tako iskane izpovedi resnice, ki pa kljub temu ni celotna resnica predstave in igra gledalce pusti v prepričanju, da bo laž krojila potek življenja tudi v prihodnosti.

Maja Batagelj

Foto: splet, M. B.

Resnica1

Ne spreglejte

Postojnska balinarka Aneta Fidel tretja na svetovnem prvenstvu!

V Balinarskem klubu Postojna so v preteklem tednu držali pesti za slovensko žensko in mešano …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja