Obvestilo

Robert Smrdelj: Nedopustno je, da so ljudje lačni

Občina Pivka je v sklopu donacij humanitarnima organizacijama Župnijski Karitas Pivka in Območnemu združenju Rdečega križa Postojna Pivka danes podarila 7.200 kokošjih jajc s Farme Hrvatič v Mali Pristavi. Organizaciji jih bosta razdelili med občane, ki potrebujejo pomoč. Spomnimo, Občina Pivka je pred časom socialno najbolj ogroženim že donirala jabolka in mesnine iz Pivke Perutninarstva.

»Imamo močne proizvajalce hrane in nedopustno je, da so ljudje lačni.« S temi besedami je pivški župan Robert Smrdelj, ki je tudi sam pomagal zlagati hrano v vozilo (na sliki), pospremil humanitarno akcijo in izrazil zadovoljstvo, da so se s farmo uspeli dogovoriti za t. i. diskontno ceno jajc. Občina jih je odkupila tri četrtine, eno četrtino pa je donirala farma sama, ki je sicer četrti največji proizvajalec jajc v Sloveniji.

Donacija-jajca-VODILNA

»Za donacijo sem se odločil zato, da na nek način pomagamo ljudem  iz naše okolice. Zmeraj več je brezposelnih, zmeraj več jih je v krizi. Vsem sicer ne moremo pomagati, ampak kolikor se da …« je povedal Franc Hrvatič. Farma Hrvatič je kot družbeno odgovorno podjetje dodatno podarila še 1.800 kokošjih jajc za socialno ogrožene občane v Pivki. Občina bo donacije izvajala v več sklopih do konca leta 2015.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja