Obvestilo

Rok Bizjak strelja za bron na svetovnem prvenstvu v Ankari

Mladi lokostrelec Rok Bizjak, član Lokostrelskega kluba MINS iz Postojne in član slovenske mladinske reprezentance, nadaljuje cikel dobrih uvrstitev tudi v letošnjem letu. Na svetovnem prvenstvu v Ankari  bo v soboto v dopoldanskih urah streljal za 3. mesto in bronasto odličje. Danes dopoldne se je namreč po treh zmagovitih dvobojih uvrstil med štiri najboljše mladince na svetu. V četrtem dvoboju je po izločilnem strelu, v katerem je zadel 9 krogov od 10 možnih, izgubil z Davidom Pasqualuccijem,  ki je po kvalifikacijah uvrščen na prvo mesto.

Tudi ekipa mladincev z olimpijskim lokom  v postavi Rok Bizjak, Gašper Štrajhar in Žiga Ravnikar je zasedla v kvalifikacijah odlično 5. mesto  z novim državnim rekordom 1.731 krogov in bo jutri nadaljevala tekmovanje v dvoboju z ekipo Rusije. Posamično sta Gašper in Žiga zasedla 9. mesto.

Na svetovnem prvenstvu v Ankari pa Slovenijo zastopa v članskih vrstah  Ana Umer, ki je na tekmovanju zasedla 9. mesto, kakor mladinec  s sestavljenim lokom Staš Modic. Dejan Sitar in Toja Černe s sestavljenim lokom tekmovanje nadaljujeta v popoldanskih urah.

Konrad Jurca

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja