Obvestilo

Romana Pirman: »Vse to sem jaz«

V torek, 1. listopada zvečer, so v Stekleni galeriji  Športne dvorane Logatec odprli razstavo del članice Društva likovnikov Logatec Romane Pirman. Zakaj tak naslov? Zato ker Romana že dolgo časa ustvarja unikatne izdelke iz blaga, poskusila je delati z glino, mozaiki, sedaj pa je našla nov izziv v slikanju. Osnovnih likovnih veščin se je učila na slikarskih tečajih pod mentorstvom mag. Ane Sluga, zadnje obdobje pa tudi pod mentorstvom ruskega slikarja Jurija Kravcova.

»Ni vzorca, katerega bi se slepo držala skozi vse slike, ker tako dajem slikam večje možnosti za drugačnost in pestrost. Nujno je, da je slika najprej všeč meni. Le tako lahko slikam neobremenjeno, po lastni volji,« meni Romana Pirman. Tako je na razstavi na ogled vrsta slik z različnimi motivi in v različnih tehnikah. Hkrati pa je postavila na razstavo tudi torbice.

Vsa dela je moč seveda tudi kupiti po koncu razstave, ki bo odprta do 28 .tega meseca. Ogled je možen v času delovanja Športne dvorane.

Otvoritveni program je sestavila Marta Vrhovec (njena je bila tudi avtorska pesnitev Umetnost), namesto nje (odsotna zaradi bolezni) ga je vodil Primož Bizjan (njegova je bila tudi avtorska pesnitev Slikar), nastopila pa sta še Tina Petrovčič in Marko Petrič.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja