Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Ropar v Postojni prijet

Kot smo poročali, je bila koprska policijska uprava v ponedeljek obveščena, da je v poslovalnici Hranilnice Vipava v Postojni prišlo do oboroženega ropa. S preiskavo kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je storilec v
poslovalnico vstopil že nekaj minut pred ropom in se v notranjosti zadrževal vse do takrat, ko je poslovalnico zapustila še zadnja stranka. Z uporabo pištole je nato storilec od zaposlenih zahteval denar, pri čemer sta mu uslužbenca izročila večjo količino gotovine – evro bankovcev. Med izvršitvijo ropa nihče ni bil poškodovan, storilec pa je po izvršenem dejanju peš zbežal.

Koprski kriminalisti in policisti PP Postojna so z intenzivno kriminalistično preiskavo prišli na sled 30-letnemu državljanu BiH, ki sicer že dlje časa stanuje na območju Postojne. Naslednji dan, 20. 2. 2018, v popoldanskih urah mu je bila odvzeta prostost, opravljeni pa sta bili tudi dve hišni preiskavi.

Kriminalisti so pri hišnih preiskavah našli večino denarja, ki si ga je 30-letnik pridobil pri ropu, zasežen pa mu je bil tudi osebni avtomobil, ki ga je kupil z denarjem, pridobljenim z ropom.

Osumljenec je bil po 48-urnem policijskem pridržanju danes s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa Kazenski zakonik v 206. členu predvideva zaporno kazen do 10 let zapora.

PU Koper

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja