Obvestilo

Rovte s tremi zlatimi maturanti

Letos sta v Logatcu dve zlati maturantki in en zlati maturant, vsi trije pa so iz Rovt. Nataša Mlakar je obiskovala Gimnazijo Vič, vpisala pa se je na študij fizioterapije; Veronika Kavčič je z zlato maturo končala škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu, ki jo je obiskoval tudi zlati maturant Lenart Treven. Veronika zdaj študira medicino, Lenart pa matematiko.

Tako kot zadnjih nekaj let zapored je logaški župan Berto Menard tudi letos sprejel te izjemne dijake. Za razliko od prejšnjih let je tako imenovani Županov sprejem tokrat namesto v prostorih občine potekal v Športni dvorani Logatec, kjer so se izjemni dijaki predstavili tudi širši logaški javnosti.

ZlatiMaturantje-Natasa    ZlatiMaturantje_VeronikaZlatiMaturantje_Lenart

 

Sam postopek zbiranja podatkov o Zlatih maturantih je, kot so nam povedali na občini, precej zapleten. Po podatke  najprej obrne na RIC – republiški izpitni center, sledi njihova informacija o tem, katere srednje šole so ti dijaki obiskovali. Šole potem ugotovijo, kdo so bili ti dijaki in jim posredujejo povabilo občine na ta dogodek. Temu šele sledi osebni stik.

Po besedah župana Berta Menarda se Logatec lahko ponaša z dobro izobrazbeno strukturo, saj imamo kar 290 doktorjev znanosti in magistrov, vse več pa je tudi otrok, ki se šolajo na srednjih, višjih in visokih šolah. »Razveseljivo je, da ima tudi naša občina ljudi, ki so na področju znanja uspešni že danes in veliko obetajo za prihodnost,« je še dejal župan.

Blanka Markovič Kocen

Foto. Blaž Korenč

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja