Obvestilo

Rudolfu Maistru v spomin

Domoljubno društvo general Maister Unec se že celo leto posveča obletnici rojstva in smrti generala Rudolfa Maistra. Letos namreč mineva 140 let od rojstva in 80 let od smrti tega velikega Slovenca, zato so ob tej priložnosti organizirali številne dogodke in aktivnosti. V petek je na Rakeku potekala tradicionalna prireditev Vojanov in naš čas. Nekaj besed je spregovoril predsednik društva Arne Kozina, na odru pa so nastopili moški pevski zbor Dragonarji pod vodstvom Jožeta Oblaka.

Posebno vlogo so imeli tudi osnovnošolci. Osnovna šola Rakek je letos organizirala celo kulturni dan Rudolfa Maistra, na katerem so učenci v okviru delavnic spoznavali njegovo delo in življenje, in sicer pod vodstvom Jolande Cerkvenik, potekali pa so tudi literarni in likovni natečaji. Na slavnostni prireditvi je nastopil tudi Otroški pevski zbor OŠ Rakek in članki Kulturnega društva Rak.

Le dan kasneje, v soboto, pa je na Uncu v spomin Rudolfu Maistru v gasilskem domu potekal Maistrov večer, gostja večera pa je bila Dušica Kunaver.

Na fotografiji Moški pevski zbor Dragonarji in predsednik Notranjskega domovinskega društva generala Maistra Arne Kozina.

Foto: Andreja Jernejčič

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja