Obvestilo

S 400.000 evri podarjenih sredstev do nove gasilske opreme

»Včasih so rekli, da gredo najbolj ‘fejst’ fantje h gasilcem. Najbolj ‘fejst’ punce pa se z njimi poročimo,« je sinočnjo prireditev v večnamenski dvorani Logatec začela voditeljica Mojca Mavec, ki je pozdravila skoraj tisoč gasilcev, vodstvo Gasilske zveze Slovenije, državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo, logaškega župana in ljubljanskega nadškofa.

Izkupiček niza dobrodelnih prireditev v okviru akcije Stopimo skupaj za gasilce, ki so se začele  v februarju, znaša 400.000 evrov, na zaključni prireditvi v Logatcu pa je gasilska zveza gasilskim enotam po državi predala najnujnejšo opremo, ki jo je kupila s temi sredstvi. Tudi vsi sodelujoči v pestrem kulturnem programu, med njimi XXL Vocal Group Tomaža Kozlevčarja, stand up komik Tin Vodopivec in skupina Rock’n’band (na sliki), so se v korist gasilcem odrekli honorarjem.

Gasilci-Rock'n'band

Pripadniki gasilskih enot so konec januarja in v začetku februarja letos, ko je dobršen del države prizadel žledolom, vse dni naravne nesreče na terenu pomagali prebivalcem. Kot je na prireditvi spomnil predsednik gasilske zveze Jošt Jakša, je v intervencijah sodelovalo več kot 41.000 operativnih gasilcev, ki jim je vnovič izrekel vso pohvalo. »Ponosni smo, da lahko vodimo organizacijo, ki pomeni veliko več kot pomoč ljudem,« je med drugim dejal.

Z zbranimi sredstvi so gasilci dobili 11 električnih agregatov, 102 potopni črpalki, verižne motorne žage in protivrezne hlače. Odzvala se je tudi vlada, ki je zvezi namenila skoraj 1,1 milijona evrov za pokritje intervencijskih stroškov v času žledoloma, medtem ko se država davku v višini okoli 70.000 evrov ob nakupu opreme ni odpovedala.  Slovesnosti se je udeležil tudi novi ljubljanski nadškof mgsr. Stanislav Zore, ki je blagoslovil gasilce in novo opremo.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja