Obvestilo

S curling turnirjem do sredstev za Lovra

Na postojnskem drsališču je v sodelovanju z Lions klubom Proteus Postojna sinoči potekal prvi odprti turnir Postojne v curling, ki se ga je udeležilo 14 ekip. Kljub hudemu mrazu in dežju se je na ledeni ploskvi odvijal oster boj, v katerem je zmagala ekipa Studio Proteus pred ekipo Irio in ekipo Občina Pivka.

Dogodek je imel dobrodelno noto, saj bodo vsa sredstva, zbrana s prijavninami, podarili Lovru, dečku, ki obiskuje vrtec v Postojni in potrebuje strokovno pomoč. Lovrova starša sta namreč povsem gluhonema in brezposelna, materini starši pa živijo na Češkem. Vzgojiteljice so opazile, da se je Lovrov razvoj nekoliko upočasnil, zato bo potreboval strokovno pomoč.

Kot je povedal Uroš Petohleb, predsednik postojnskih lionsov, je to poleg prodajne razstave že druga dobrodelna akcija za Lovra. Sinoči so s prijavninami zbrali 280 evrov, izkupiček od prodajne razstave pa je okoli 700 evrov, vendar še ni dokončen.  Z zbranimi sredstvi bodo Lovru zagotovili enoletno strokovno pomoč, da se bo razvijal enako kot njegovi vrstniki.

Predaja denarja bo v torek, 17. januarja,  v oddaji Vključujemo družbo,ki se začne ob 20-ih na TV Studio Proteus.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja