Obvestilo

S knjigo za dober namen

V dvorani  Gradu Dolnji Zemon pri Ilirski Bistrici  je bila v soboto dobrodelna prireditev ob predstavitvi pesniške zbirke Obraz v senci  domačega avtorja Janeza  Škrlja.  Z željo, da bi beseda odpirala vrata upanju, zaupanju in resnici so v pogovoru s pesnikom  zbirko predstavili člani Kulturnega društva Grad ter posamezni  sokrajani. Dogodek  je obogatil Cerkveni mešani pevski zbor ZVON iz Ilirske Bistrice, letošnji  dobitnik srebrne občinske plakete.

Obraz v senci je avtorjeva tretja pesniška zbirka. Prva, z naslovom Logična nelogičnost,  je izšla leta 2010, druga, Svetloba v temi,  pa 2012.  Vse tri so bile izdane s pesnikovim  psevdonimom Harria Zenajevic  in natisnjene v samozaložbi  z avtorjevimi  lastnimi sredstvi.  Pesnik se je tako na predstavitvi  prvič razkril s pravim imenom.

S svojimi prostovoljnimi prispevki so udeleženci dogodka  knjige  lahko prevzeli. Zbrana sredstva bodo v celoti darovana  v dobrodelne namene.  Polovica prispevkov  bo nakazana  v Anin sklad za otroke velikih družin z namenom obeležitve tedna otroka, ki  je bil od 6. do 12. oktobra, druga polovica pa slepim in slabovidnim otrokom. 15. oktobra  smo namreč zaznamovali dan bele palice.  Pesem in pesnik  tako odpirata vrata upanju z željo, da izstopimo iz rutine in pogledamo na življenje z druge perspektive. »Senca je spomin, je vest in je morala – te  mnogokrat pohodimo,  a nas spremljajo do smrti. Svet namreč ni tisto, kar vidim , ampak tist , kar v srcu čutimo,« meni Janez Škrlj. Nova predstavitev bo v Knjižnici Makse Samse v Ilirski Bistrici marca prihodnje leto.

  1. S.

Na sliki: Petra Skok in Janez Škrlj (foto: Goran Boštjančič)

 

 

 

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja