Obvestilo

S kolesom po regiji

Destinacija Zeleni kras je skupaj s turistično informacijskimi centri  in predstavniki kolesarjev izdala novo kolesarsko karto Zeleni kras.

V njej so zbrane kolesarske poti, ki povezujejo celotno območje destinacije Zeleni kras oziroma Primorsko-notranjske regije. Vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna, v katerih razgibani relief omogoča različne športno-kolesarske izzive ob odkrivanju naravnih lepot kraške pokrajine.

Tiskana kolesarska karta tako omogoča raziskovanje celotne destinacije in olajša orientacijo v krajih, kjer kolesarske poti v naravi še niso neoznačene. Prednost kolesarske karte Zeleni kras je, da lahko uporabnik med seboj sestavlja in kombinira različne poti.

Na karti v merilu 1:65.000 je zbranih 23 poti, ki so predstavljene z grafi višin in poteki tras. Kolesarjenje je razdeljeno po težavnostnih stopnjah in tematikah, trase pa so primerne za vse vrste kolesarjev – od MTB navdušencev do rekreativnih kolesarjev in družin z otroci. Označen tip podlage (polna črta predstavlja asfaltno podlago, črtkana črta pa makadamsko podlago) kolesarjem olajša načrtovanje poti glede na njihove preference.

Za boljše načrtovanje popolnega doživetja Zelenega krasa so na karti z opisi in fotografijami predstavljene vse glavne turistične znamenitosti v regiji, kot so muzeji, gradovi, podzemne jame, presihajoča jezera in kraška polja ter ostali naravni kraški fenomeni. Na kartografski podlagi pa so z ikonami označeni turistični ponudniki nastanitev, gostišča, turistične kmetije in turistično-informacijski centri.

Karta je dostopna na TIC-ih v destinaciji in prek spletne strani www.zelenikras.si po poenoteni ceni 8,00 EUR.

Vir: RRA Zeleni kras

Foto: Simon Špilar

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja