Obvestilo

S Pivko pobratena občina Durach zbrala sredstva za družino v Prevaljah

Danes je župan Občine Pivka Robert Smrdelj gostil delegacijo iz pobratenega Duracha: vodjo pobratenja občin Durach in Pivka Christopha Furcha s soprogo, voditeljico območne karitas Pivka Zinko Vadnjal in predsednika Območnega združenja Rdečega križa Postojna Pivka Marjana Nagodeta. Pobratenje med občinama Pivka in Durach traja že skoraj 25 let, letos so ga nadgradili s posebno gesto solidarnosti.

 Po avgustovskih poplavah so se prijatelji iz Duracha odločili, da bodo pomagali in v svoji skupnosti zbirali finančna sredstva med podjetji in posamezniki. Danes je Christopf Furch v imenu donatorjev iz Duracha simbolno predal donacijo v višini 4000 evrov predstavnikoma dobrodelnih organizacij.

Izbrana prevaljska družina bo pomoč prejela že pred božičem

Lokalni proizvajalec piva Zötler je prispeval donacijo piva, ki so ga Bavarci nato predstavili na stojnici med prireditvijo Okusi Pivke. Na dogodku so obiskovalci z nakupom piva in originalnih vrčkov prispevali skupaj 4000 evrov. V Durachu so se odločili, da bodo polovico zbranega zneska namenili območni karitas Pivka, drugo pa Območnemu združenju Rdečega križa Postojna Pivka. Obe organizaciji sta skupaj izbrali družino iz Prevalj, ki bo prejela pomoč še pred božičem. Vsi prisotni so izrazili zadovoljstvo nad partnerskim sodelovanjem ter veselje, da bo pomoč prispela prav v času božiča in bo prejemnikom polepšala prihajajoče praznike.

Vir: Občina Pivka

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja