Obvestilo

S plesnimi koraki v predpraznični čas

Plesna šola Urška iz Postojne je tudi letos  poskrbela za veličasten plesni večer, ko so na svoj račun prišli prav vsi ljubitelji plesnih ritmov, navdušili pa so predvsem najmlajši, ki so dokazali, da so že dodobra osvojili plesne korake.

Ples-medvedki  ples-ostržki

Zgodba, ki smo ji tokrat sledili v telovadnici Osnovne šole Antona Globočnika – ta je bila za mnogoštevilne obiskovalce skoraj pretesna – je bila, seveda, družinska, pričakovanje obdarovanja v božičnem jutru.  Božičkovo jutro je bil tudi naslov prireditve. Otroci Uroš, Mojca in Helena nestrpno čakajo, da se prebudijo tudi starši in medtem ugibajo, komu so namenjena darila pod novoletno jelko in kaj, pravzaprav, se skriva v zavojih …

Ples1

Božiček jih je tokrat pripeljal kar s kolesom, na starinski prikolici, ki je izzvala nemalo navdušenja med občinstvom.

Zgodba se je prepletala s plesom Urškinih skupin – od najmlajših prek najstnikov do odraslih parov, ki vsi pridno vadijo v omenjeni plesni šoli. Pisani kostumi, različne glasbene zvrsti in koreografije,  na koncu pa skupno poziranje, dedek Mraz in obdarovanje vseh nastopajočih,  to je občinstvu pričaralo nepozaben uvod v predpraznične dni. »Bil je starec, najbrž je bil ‘tapravi’ dedek Mraz,« je drugega dobrega moža opisal moj otrok.

ples-vsi

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja