Obvestilo

S plesom v praznične dni v Planini

Na prednovoletnem srečanju v soboto, 17. decembra,  je bilo v Planini kaj videti! Dvorana Kulturnega doma Miroslava Vilharja je bila kraj, kjer so se združili tradicija in novosti. Tradicija v smislu, da je Kulturno umetniško društvo Planina za obiskovalce ponovno pripravilo pester in razgiban kulturni program, za novost pa so poskrbeli gosti, saj so nekateri na ”planinskem” odru nastopili prvič.

Prireditev je nosila naslov S plesom v praznične dni, zato ni presenetljivo, da je bil njena glavnina ples in njegova raznolikost.

Na odru so se tako predstavili Baletno društvo Postojna, Twirling klub logaških mažoret in Šola irskega plesa Ljubljana. Od vsake plesne zvrsti je bilo moč videti po dve plesni koreografiji, v katerih so plesalci pokazali tradicionalen in pa malce bolj praznično obarvan videz plesa. Srečno štiriperesno plesno deteljico je dopolnila Otroška gledališka skupina Ščukice, ki je v prvo zavihtela kavbojske klobuke, v drugo pa se odela v zimska oblačila in zaplesala zimski pancertanc.

Tudi petja ni manjkalo. Za to so poskrbeli člani Vokalne skupine Goldinar, ki so z žametnimi moškimi glasovi in harmonijami dodobra napolnili ozračje v dvorani. Da je vse lepo teklo – tako na odru, kot za njim – so poskrbeli člani Gledališke skupine Ščuka. Na koncu ni manjkala niti pogostitev, ki jo je spremljal živahen pogovor in veselo druženje.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

ples-planina2

ples-planina3

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja