Obvestilo

S poezijo med ljudi

Preteklo soboto  se je v Strmci pri Postojni, natančneje v domu krajanov zgodil peti tradicionalni dogodek “S poezijo med ljudi”, ki ga organizira kulturno društvo Vse-ENO iz Strmce. Na letošnjem dogodku je sodelovala pestra družba glasbenikov, in sicer: Akustična skupina ARTISTIC v zasedbi Mateja Ulaga-violina, Klemen Flego-klarinet in cajon in Marko Stanjko-klavir, ki običajno izvaja koncerte klasične glasbe. Baritonist ljubljanske opere Zdravko Perger iz Ljubljane, ki je izvajal Mozartov duet “La ci darem la mano”s sopranistko Jadranko Jakomin iz Strmce. Pirančan Neven Stipanov  pa je zapel solo točko tango jalousie avtorja Jacoba Gade. Vse pevce je na klavirju odlično spremljal skladatelj, pianist, klavirski pedagog, predavatelj in publicist Bojan Glavina iz Sečovelj, ki je v solo točki izvedel svojo avtorsko skladbo Nocturno. Poleg naštetih glasbenikov je s svojim nastopom popestril večer kantavtor, poet, in glasbenik Dani Bedrač iz Celja. Za zvočno popestritev pa je bil na odru tudi Urban Brenčič iz Hotederščice, ki je zaigral na didgeridoo in kasneje z gongi spremljal Franca Tominca.
Z avtorsko poezijo pa so se letos predstavili naslednji poeti in poetese: Peter Zlodej poet in glasbenik iz okolice Celja, Tomaž Mahkovic poet, organizator, voditelj, mentor in igralec iz Ilirske Bistrice, Patricija Dodič poetesa, bibliotekarka, slovenistka, francistka, pesnica, moderatorka in kolažistka iz Ilirske Bistrice, Franci Petkovšek poet, slikar, dramski igralec iz Planine, Vlatka Kozlovič poetesa, radistezistka in zeliščarka iz Dekanov, Jadranka Jakomin je interpretirala kratke misli, imenovane žvižgi zgoraj omenjenega avtorja Bojana Glavine in navsezadnje še pesnik Franc Tominec domačin in predsednik Kulturnega društva VseENO, ki je za pokušino predstavil nekaj pesmi iz svoje tretje zbirke poezij. Vse sodelujoče je organizator obdaril s knjigami poezij, ki jih je društvu podaril Franko Hmeljak iz Kopra, novinar radia Koper in urednik založbe Capris-društva za oživljanje starega Kopra.
Večer se je končal s vsesplošnim navdušenjem občinstva, sodelujočih in predstavnika občine Postojna podžupana  g. Andreja Berginca, ki je poudaril, da je takšna prireditev več kot potrebna v našem občinskem prostoru.
 Franc Tominec
Fotoa: Rajko Grison

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja