Obvestilo

S prenovljeno streho Ravbarjevega stolpa v novo jamarsko sezono

Planina – Prva nedelja v aprilu je v Planini že tradicionalno namenjena jamarjem in ljubiteljem jam. Letos pa je Jamarsko društvo Planina pripravilo kar dvojno odprtje, in sicer otvoritev jamarske sezone in nove strehe na Ravbarjevem stolpu, katerega upravitelj je omenjeno društvo.

Člani društva so že lani z velikim veseljem sprejeli novico o obnavljanju strehe, budno spremljali sam potek obnove in letos z navdušenjem pospremili zaključek del. Posledično so se odločili organizirati odprtje nove strehe, katero so smiselno združili z odprtjem turistične sezone Planinske jame.

Ravbarjev stolp oziroma Jamarski dom Vinka Miklavčiča, kot ga poznajo člani društva, je gostil razstavo slik in fotografij stolpa in jame ter krajši kulturni program v izvedbi Gledališke skupine Ščuka in Otroške gledališke skupine Ščukice. Vse prisotne, ki so do zadnjega kotička napolnili osrednji prostor, sta nagovorila predsednik Jamarskega društva Planina Zvonko Samsa in podžupan Občine Postojna Andrej Berginc. Med besedami in petjem pa ni manjkal niti sam gospod Ravbar, ki se je iskreno zahvalil za novo streho svojega domovanja.

Odprtju strehe sta sledila predavanje g. Gregorja Aljančiča o človeški ribici in ogled Planinske jame, ki se enkrat na leto iz sramežljive temne gospodične prelevi v razsvetljeno in ponosno damo, pri čemer ji pomagajo tako svečke ob poti kot reflektorji na izbranih mestih. Kolona preko 400 obiskovalcev se je vila skozi jamo, ki je organizatorja dodobra namučila, obenem pa navdala z veseljem in optimizmom. Upamo, da bodo številna povpraševanja ljudi obrodila sadove in da se bodo mnogi še kdaj vrnili v podzemlje vasi Planina.

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja