Obvestilo

S slavnostno akademijo v drugo stoletje Godbe Cerknica

V Kulturnem domu Cerknica so s slavnostno akademijo obeležili stoletje Godbe Cerknica. Ob tej priložnosti so podelili tudi številna priznanja v obliki značk, plaket in častni znak za zaslužno delo v Godbi in kulturi nasploh.

 Slavnostnega dogodka so se med drugimi udeležili tudi cerkniški župan Marko Rupar, direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Damjan Damjanovič, predstavniki Godbe in drugi vidni predstavniki kulturnega življenja v Cerknici.

Tone Urbas, častni član KDGC, je uvodoma predstavil bilten ob 100-letnici, spregovoril o prelomnicah delovanja Godbe in o urejanju dokumentarnega arhiva. Kot je v nadaljevanju napovedala voditeljica Vesna Telič Kovač, se je iz navdiha, kakovostne rasti in dosežkov rodil nov album Stoletje navdiha. Zgoščenka je izdana s pomočjo javnih sredstev Občine Cerknica in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Prejemniki priznanj: Občina Cerknica, Ebm-papst, ZSG – kot krovna organizacija, projekti (tekmovanja, Musica creativa…),  JSKD,  JSKD OI Cerknica, zaradi materialne in družbene podpore,  PGD Cerknica – ustanovitelj Godbe in  GŠ Frana Gerbiča. Častni znak KDGC je prejel Mitja Dragolič.

Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja