Obvestilo

S tekom ob Karlovici se je končal letošnji ELGONova NTP

Na koncu Dolenje vasi pri Cerknici je včeraj potekal zadnji izmed letošnjih devetih tekov v sklopu ELGONova Notranjskega tekaškega pokala. Skupaj s cicitekači je teklo skoraj 125 tekačic in tekačev.

Cerknica – Po nekaj deževnih dneh je bilo nedeljsko suho jutro kot nalašč za  tek po peščenih in gozdnatih terenih v okolici Rakovega Škocjana.  Udeleženci zadnjega letošnjega teka NTP so se začeli zbirati pri Lovrencu, kjer so bili na start najprej povabljeni najmlajši, ki so se pomerili v ciciteku na 200 metrov.

Sledili so osnovnošolski teki, na katerih tečejo že nekateri uveljavljeni tekači in športniki, ki jim to pomeni aktivno preživljanje prostega časa in sprostitev med ostalimi obveznostmi.

Ob 10.30 so se na 9,7 km dolgo traso podali odrasli tekači in tekačice. Krožna proga, ki je v prvem delu ravninska, nato pa sledi nekaj klanca do polovice, poteka ob Cerkniškem jezeru in Javorniku ter v drugem delu ob Rakovem Škocjanu.(na vodilni fotografiji).

Najhitrejši je bil Andrej Lindič, ki ga lahko uvrstimo med najbolj univerzalne tekače v državi, saj je dan prej slavil na ekstremni tekaški preizkušnji Veliki Javornik half vertical kilometer. Ne dolgo nazaj pa tudi na SLO100 – 100km dolgem teku v Postojni. Drugo mesto si je pritekel mladi Jaka Grže iz AK Postojna, tretji pa je bil Kristjan Ipavec iz Idrije.
Pri dekletih je slavila, že lep čas nepremagljiva Kristina Bele iz AK Pivka,  druga je bila njena večna tekmica na tekmah NTP-ja, Katarina Ožbolt (TKD Sovica), na najnižjo stopničko pa se je tokrat zavihtela Bojana Levstek iz ŠD Lončar.

Izak Hribar Meden, koordinator notranjskih tekov: »Letošnji ELGONova Notranjski tekaški pokal se od prejšnjih razlikuje po tem, da smo uvedli cicitek za predšolske otroke, ki je bil zelo dobro obiskan. Poskušali smo ohraniti vseh devet tekov, kar nam je tudi uspelo, v povprečju pa se jih je udeležilo po 200 tekačev na vsakem.«

Sledi še zaključna prireditev v Kulturnem domu v Cerknici, ki bo 8. novembra ob 18.00, kjer bodo udeleženci vseh tekov dobili priznanja, najboljši in najhitrejši pa pokale.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv ŠD Sovica

 

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja