Obvestilo

Sandi Curk: Duh Primorcev je neizmeren!

Skupino 40 Slovencev, ki bodo s posebnim letom v noči s sobote na nedeljo iz Madrida prispeli v Slovenijo, bodo namestili v hotelu Epic v Postojni. Kot sta v današnji izjavi za javnost izpostavila postojnski župan Igor Marentič in poveljnik Regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandi Curk, je lastnik hotela Janez Skubic že 14 dni pred razglasitvijo epidemije ponudil hotel in država je ponudbo sprejela.

V Postojni  bodo slovenski državljani v dvotedenski karanteni. “Vsi so bili že nekajkrat testirani in nihče med njimi ni okužen z novim virusom, v hotelu Epic pa jim bomo zagotovili najvišji mogoč standard. Primorska je zopet ostala skupaj,« je dejal Curk in pozdravil gesto župana Postojne.  Po njegovih besedah so bili o prihodu Slovencev iz Španije predhodno obveščeni, vlada, ministrstvo in CZ pa so nenehno v stiku, kar omogoča stabilnost in dostojen sprejem rojakov. »Duh Primorcev je neizmeren, Slovence bomo sprejeli odprtih rok,« je poudaril Sandi Curk.

Kot je povedal župan Marentič, je hotel prenovljen in bo ljudem v karanteni zagotavljal tudi hrano, vendar osebje z njimi ne bo prihajalo v stik. »Ves čas karantene hotela ne bodo smeli zapuščati ali se gibati po okolici,« je dodal župan. »V Postojni smo imeli begunski center, otroke brez spremstva iz Sirije … Ponosen sem na občane, ker ni bilo nobenega nasprotovanja. Na žalost imamo danes v Postojni 16 okuženih, za katere je poskrbljeno, verjeto pa jih je še dosti več. Vnovič pozivam, ostanite doma.«

Seveda se poveljnik štaba CZ in župan nista mogla izogniti vprašanju o stanju v postojnskem domu starejših, kjer so sinoči odkrili okuženo osebo in zato opravili testiranja 40 stanovalcev. »Če bodo rezultati brisa napovedali večje število okuženih, bomo preostale selili v objekt, ki je že pripravljen. Hrano bodo zagotavljali zunanji izvajalci. Imamo tri objekte, najbolj se ogrevamo za bližnji hotel Center,« je pojasnil Curk.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja