Obvestilo

Satelitskih urgentnih centrov za zdaj ne bo!

Zaradi velikega nezadovoljstva in odpora proti načrtovanim  spremembam glede nujne medicinske pomoči strokovnjaki mirijo, da bodo do konca leta  začeli delovati  samo urgentni centri. Satelitskih urgentnih centrov pa za zdaj ne bo.  

Dežurna zdravniška služba na periferiji za zdaj ostaja enaka, zatrjujejo predstavniki delovne skupine za pripravo sprememb o nujni medicinski pomoči. Na ministrstvu sicer še preučujejo v javni razpravi prejete pripombe in predloge, vendar je že zdaj jasno, da bodo do konca leta začeli delovati zgolj urgentni centri, kot je bilo načrtovano, satelitskih urgentnih centrov pa za zdaj ne bo.   »Ker smo v javni razpravi dosegli tako negativno mnenje do novega pristopa k urgentni medicini, da tega preprosto ne moremo narediti. Se bodo pa preselile dežurne službe v zdravstvenih domovih, ki so v bližini bolnišnic,« je za Radio Slovenija pojasnil predsednik delovne skupine Roman Košir. Urgentne točke naj bi tako poenotili na enem mestu,  utegne pa nastati problem, priznava Košir, saj je v primeru bolnišnic ustanovitelj država, pri zdravstvenih domovih pa lokalna skupnost.

Od predvidenih sprememb naj bi prihodnje leto uvedli še dispečerski center, vendar brez prisile. Samo tam, kjer to želijo.  A na ministrstvu naj bi ne glede na tokratni upor pripravili nove ukrepe, saj so spremembe potrebne.  »Zdajšnji sistem je dobil klofuto,« je prepričan Košir. (B. M. K.)

Foto: H. X.

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja