Obvestilo

Ščukice na zaključku sezone z novo igro

V petek je Otroška gledališka skupina Ščukice iz Planine obeležila zaključek uspešne gledališke sezone. Vsako leto člani z mentorico konec maja oziroma v začetku junija stopijo še zadnjič na oder, da pokažejo, kaj znajo. In tudi tokrat je bilo kaj videti.

Zasedba je v letošnji sezoni prekipevala od kreativne energije, kar je pogojevalo k nastanku čisto nove, v tej sezoni že druge dramske produkcije. Predstava z naslovom Vila, pomagaj mi, je v večjem delu nastala z improvizacijo in z raziskovanjem komičnih situacij na odru. Dekleta so stopila v čeveljce dobrih vil, katerih življenje pa je vse prej kot lahko. Po svetu namreč nihče noče ničesar narediti sam in ljudje za vsako malenkost kličejo na pomoč vile. Te so preobremenjene in se na različne načine spopadajo s svojimi tegobami. V zgodbi jih srečamo v čakalnici v zdravstveni ustanovi za vile, kjer spoznamo njihove strahove, dobre in slabe lastnosti njihovega dela in katera se odloči vztrajati in katera ne.

Maja Batagelj

Ne spreglejte

Linhartovih 60 v Postojni

Pred vrati je začetek že 60. Linhartovega srečanja, najpomembnejšega srečanja ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.