Obvestilo

Ščukice z novo predstavo

Otroška gledališka skupina Ščukice deluje v okviru Kulturno-umetniškega društva Planina od leta 2005. Namenjena je osnovnošolskim otrokom, ki imajo veselje do nastopanja na odru. Skupina vsako leto pripravi novo gledališko igro, s katero se predstavi domači publiki.

V letošnji sezoni skupino sestavljajo tri nadobudna dekleta. Tokrat so na oder postavile igro Tri dobre vile. Besedilo igre je napisala mentorica, ki je navdih jemala iz stare pravljične klasike Trnuljčica, vendar nas tokrat skozi dogajanje ponesejo dobre vile. Ko zlobna čarovnica zagrozi kralju in kraljici s smrtjo njune hčerke, se vile ponudijo, da jo na skrivaj vzgajajo in tako obvarujejo pred zlom. Kot ženice gospodinje se skrivajo v koči sredi gozda. Ko jih čarovnica kljub temu odkrije, se ji odločno in hrabro zoperstavijo. Na koncu dobrota in pogum premagata zlo.

Dekleta in mentorica so bile z nastopom zelo zadovoljne in prejele so številne pohvale s strani staršev in krajanov. To bo dobra popotnica za nastope, ki še čakajo skupino. Med drugim se bodo udeležile območnega srečanja otroških gledaliških skupin v Postojni.

Maja Batagelj

Foto: Cilka Blažon

Ne spreglejte

Izjemni maturanti Šolskega centra Postojna

Letošnja generacija maturantov je razveselila z zelo dobrimi rezultati na eksternih preverjanjih znanja. Na splošni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja