Obvestilo

Ščukina Lažnivka na odru

”Uspelo nam je”, so bili veseli in olajšani igralci Gledališke skupine Ščuka iz Planine. Premierno so namreč zadnjega februarja na domačem odru uprizorili novo komedijo z naslovom Lažnivka.

Laž je vsakdanjica v realnem življenju. Pa naj bo to mala, bela laž ali velika, debela. Človek se zavestno odloča, ali bo govoril resnico ali pa se bo zlagal. Obstajajo pa tudi mitomani. To so ljudje, ki so bolezensko nagnjeni k laganju in pretiravanju.

Mitoman je Julija, osrednji lik v zgodbi. Njene laži že dolga leta prenašata njen oče in mlajša sestra, ki sta se tega že dodobra navadila. Sedaj se je v njihovo mrežo zapletel mladi inženir Patrik in mična gospa Izabela. Patrik je v Julijo zaljubljen. Po eni strani je nad njo očaran, po drugi pa obupava nad situacijami, v katere ga pripeljejo njene laži.

Takole bi lahko na kratko opisali zgodbo, katero je zasedba predstavila na odru. Prepoznavanje, kaj je res in kaj ni, se za gledalca kmalu izkaže kot nujno potrebna spretnost. Publika je vidno in slišno uživala in nagradila nastopajoče z velikim aplavzom. GS Ščuka se nadeja še več tovrstnih uspešnih izvedb igre na prihajajočih gostovanjih.

Maja Batagelj

Foto Atelje Postojna

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja