Obvestilo

ŠD ebm-papst Slovenija: šport povezuje

Zadnjo januarsko soboto so se na letni skupščini Športnega društva ebm-papst sešli člani tega društva, ki so s številčno udeležbo –  po besedah predsednika Mitje Pellisa največjo doslej – pokazali svojo pripadnost društvu in zanimanje za njegove dejavnosti.

»Vse bolj se poudarjajo vrednote, ki so pomembne za delovanje podjetja in pripomorejo, da so ljudje zdravi in dobro opravljajo svoje delo,« je uvodoma poudaril generalni direktor ebm-papst Slovenija Jošt Rupnik in dodal, da gre za dejavnost, ki ni neposredno povezana z delom in je redkost v slovenskih podjetjih. Predsednik Mitja Pellis pa je izpostavil pomen druženja in povezovanja ter predstavil letno poročilo 2018.

V koledarskem letu 2018 so se člani ŠD  ebm-papst udeležili 18 prireditev, kar je dve manj kot preteklo leto. Skupaj je pri aktivnostih sodelovalo 54 od 86 članov, kar je 63%. Članstvo pa se v letošnjem letu ni bistveno spremenilo. »Plan dela, ki smo ga sprejeli na skupščini 2017,  smo večinoma izpolnili,« je dejal Pellis. Najbolj zavzeti so bili tekači, ki so ga izpolnili 100-odstotno, v 75 oziroma 71 odstotkih pa tudi kolesarji in pohodniki.

V preteklem letu so organizirali nogometno tekmo proti kolegom iz Landshuta in iz Somborja in obakrat zmagali. Tekma se je tako kot doslej odvila na nogometnem igrišču Koleno v Cerknici, medtem ko v letošnjem letu pričakujejo povabilo na nogometno tekmo v Landshutu, morda pa tudi na katerem od regionalnih turnirjev.

Člani kolesarske sekcije so se v letu 2018 udeležili treh večjih maratonov: Maraton češenj, maraton Franja ter Juriš na Vršič. Najbolj množično je obiskan maraton Češenj, ki ga je odvozilo osem kolesarjev ŠD ebm-papst, medtem ko so bili tekači izmed številnih prireditev, med njimi tudi Company run Landshut in Ebm-papst maraton, najštevilčnejši na Istrskem in Ljubljanskem maratonu. Pohodniki so se lani podali na štiri pohode, Krpanovega, od Šterbenka do Karlovce, Levstikovega in na Pohod po Loški dolini, na predlog predsednika društva pa naj bi letos organizirali tudi spomladanski in jesenski družinski pohod.

Kot je povedal generalni direktor, bo ebm-papst Slovenija letos organiziral tenis turnir dvojic v Bovcu, kjer bodo sodelovala vsa podjetja iz grupacije ebm-papst iz Nemčije in Slovenije. Po njegovih besedah gre za dogodek, ki je pomemben tudi za management, saj omogoča navezovanje stikov in povezav.

Na letni skupščini so sprejeli tudi finančno poročilo ŠD ebm-papst, ki izkazuje pozitiven rezultat.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja