Obvestilo

Gregorjev sejem znova oživel logaške ulice

Teden prireditev ob Gregorjevem so v Logatcu tudi letos sklenili z Gregorjevim sejmom, eno najbolj odmevnih prireditev v tej občini.

Na Gregorjevo se po ljudskem izročilu ženijo ptički, ta dan je bil za naše prednike dan zaljubljenih, v novejših časih pa ga je tudi pri nas izpodrinil bolj skomercializiran Valentin. A ne povsod! V Logatcu in še marsikje po Sloveniji je Gregorjevo tisti praznik, ki zaznamuje prihod pomladi, prebujenja in nenazadnje tudi ljubezni.

Združeno prijetno s koristnim

Čas okoli Gregorjevega je v Logatcu že po tradiciji tudi čas za druženje, praznovanje.  Ves pretekli teden so se vrstile različne prireditve, vrhunec pa je bil v soboto 12. marca, prav na Gregorjevo.

Stojnice so se že od ranega jutra šibile pod semeni, čebulicami, sadikami in vsem, kar je potrebno za delo na vrtu in na polju. Obiskovalci so se ustavljali pri stojnicah  logaških društev,  pa seveda tudi ob drugih, na katerih je bilo moč najti vse od šivanke do traktorjev in avtomobilov.

Živo tudi po uradnem programu

Manjkalo ni niti dobrot in pijače.  Okoli desete ure je začel igrati  Pihalni orkester Logatec,  pričel se je polniti trg pred cerkvijo sv. Nikolaja, kjer so na osrednjem odru nastopili otroci iz vrtca Kurirček in Miklavževega vrtca, otroški pevski zbor OŠ 8 talcev, Twirling klub logaških  mažoret, ženski pevski zbor DU Rovte; prisotne pa je nagovoril tudi župan Berto Menard.

Po uradnem programu se je druženje nadaljevalo ob zvokih ansambla Mladi godci.
[smart-photo width=”100%” can_zoom=”false” can_change_mode=”true” draggable_zoom=”false” zoom_size=”fill” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#000000″ title_expanded=”true” slideshow=”false” tooltips=”true” tooltip_close=”Zapri” tooltip_full_screen=”Celoten zaslon” tooltip_random=”Naključna” tooltip_see_all_photos=”Poglej vse fotografije” tooltip_see_other_albums=”Poglej drug album” tooltip_slideshow=”Prezentacija” tooltip_toggle_thumbnails=”Predogledne sličice” tooltip_zoom=”Povečaj”]

[/smart-photo]

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja