Obvestilo

SeneCura dom starejših občanov Pivka pred odprtjem

SeneCura dom starejših občanov Pivka: Jeseni si želijo sprejeti prve stanovalce

 SeneCura domovi starejših občanov Central SI d.o.o pod svojim okriljem združuje tri male domove, ki sprejmejo vsak od 60 do 70 stanovalcev. »Poimenovali smo jih grozd malih domov. Tri jagode našega grozda so PE SeneCura Žiri, kjer smo prve stanovalce sprejeli pred letom dni, PE SeneCura Komenda, kjer smo vrata novim stanovalcem odprli v januarju 2023 in PE SeneCura Pivka, za katero si želimo, da bi zaživela jeseni letos,« pove Marija Tavželj, direktorica vseh treh poslovnih enot

Koncesija za 65 stanovalcev

Dom starejših občanov SeneCura Pivka ima pridobljeno koncesijo za 65 mest. Dom bo imel 50 eno- in 10 dvoposteljnih sob ter oazo. Oaza je koncept večposteljne sobe, ki kljub temu zagotavlja intimnost, omogoča pa drugačen pristop pri oskrbi in zdravstveni negi stanovalcev, ki so popolnoma odvisni od pomoči.

V pritličju doma se nahajajo prostori uprave, ambulante, delovne terapije in fizioterapije. Prvo nadstropje je namenjeno stanovalcem z demenco, v drugem nadstropju sta bivalno-negovalni oddelek in oaza. Za domom se razprostira velik vrt, ki bo omogočal druženje in preživljanje časa v naravi.

 Trenutno pridobivajo potrebna dovoljenja

V tem trenutku je Dom še v pridobivanju potrebnih dovoljenj za začetek delovanja. V teku so tudi že postopki zaposlovanja novih sodelavcev. »Ob odprtju novega doma praviloma zapolnimo tretjino zmogljivosti in s sprejemi nadaljujemo, ko se procesi dela stabilizirajo in se zapolnijo vsa potreba delovna mesta. Trenutno tudi že zbiramo vloge za sprejem,« še dodaja Marija Tavželj. Kandidati vloge za sprejem lahko pošljejo po pošti ali na elektronski naslov: sprejem.pivka@senecura.si, kamor lahko naslovijo tudi morebitna vprašanja, povezana s sprejemom ali vlogo.

 Nova delovna mesta

Razpise za odprta delovna mesta bodo objavljali tudi na zavodu za zaposlovanje in na spletni strani doma. Vse kandidate za zaposlitev zato vabijo, da vloge oddajo na elektronski naslov: kadri.pivka@senecura.si. »Obljubljamo prijetno in sodobno opremljeno delovno okolje, kjer bodo znanje in izkušnje naših novih sodelavcev cenjeni in spoštovani,« še zaključuje direktorica novega doma v Pivki Marija Tavželj.

“Blizu ljudem” je že od ustanovitve podjetja naprej vodilo skupine SeneCura in pomeni temeljni odnos spoštovanja do vseh ljudi. Vodi nas pri ravnanju z našimi stanovalci, njihovimi družinami in  sodelavci.

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja