Obvestilo

Septembrski Slivniški pogledi: z vode na ceste, iz poletja v jesen

Na naslovnici septembrske številke Slivniških pogledov je tokrat pogled pod gladino Cerkniškega jezera. Tudi v rubriki Naša društva smo predstavili društvo, ki takorekoč deluje na Jezeru – Ribiško družino Cerknica, direktor Notranjskega parka Matevž Podjed pa našim bralcem pojasnjuje razloge za predlagani odlok o plovbi po Cerkniškem jezeru.

V aktualni temi smo z vode šli na ceste, saj Maruša Opeka piše o prometni varnosti na Cerkniškem. Marija Hribar je za Slivniške poglede napisala intervju s prof. dr. Marjanom Simčičem, raziskovalcem, ki ima rad kulturo. Ta nam svetuje, naj gremo po zdravje predvsem vase. Miha Jernejčič se je pogovarjal z Marjanom Mančkom, ki pravi, da v svojih Hribcih poudarja predvsem medsebojne odnose in odnos do narave.

Od krajev v cerkniški občini Maja Mahne predstavlja Dolenjo vas, med športnimi društvi pa izpostavljamo Strelsko društvo Cerknica. Od Starih slik si tokrat ogledujemo fotografijo šolarjev v Cajnarjih v letu 1961, v rubriki Ideja za izlet pa predlagamo izlet po sprehajalni poti Po medvedovih stopinjah na Menišiji. Objavljamo tudi pregled številnih dogodkov, ki so oblikovali cerkniško poletje, in napovedujemo tiste, ki bodo zaznamovali september.

Sergeja Širca

 

Ne spreglejte

Začelo se je 53. državno tekmovanje mladih glasbenikov TEMSIG

Končal se je prvi tekmovalni dan že 53. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG, ki smo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja