Obvestilo

Shirlie Roden vnovič v Sloveniji – tokrat z orkestrom Cantabile

Kar dva koncertna večera bo Shirlie Roden tokrat namenila ljubiteljem svoje glasbe, ki jo posveča Sloveniji: 7. avgusta na Ribniškem gradu v Ribnici in 8. avgusta v Dvorcu Lanthieri v Vipavi, oba dogodka bosta ob 20. uri. Umetnica bo nastopila skupaj s Simfoničnim orkestrom Cantabile pod taktirko Marjana Grdadolnika, violina Manca Rupnik.

Koncerta z zgovornim naslovom Preprosto Slovenija/Simply Slovenia suite sta posvečena deželi Sloveniji in njenim ljudem. Avgust 2015 obeležuje premierno predstavitev Slovenske suite / Suite Preprosto Slovenija. Britanska umetnica Shirlie Roden je navdih zanjo dobila in jo tudi posvetila lepoti in duhu Slovenije. Shirlie Roden bo tako predstavila ta celostni spoj lastne glasbe in poezije v orkestralni priredbi britanskega glasbenika Dereka Barnesa skupaj z izjemno nadarjenimi mladimi glasbeniki simfoničnega orkestra Cantabile (na sliki) pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika. Na tej čarobni poti po Sloveniji s pesmijo, melodijami, humorjem ter celo nekaj solzami jo bodo spremljale tudi tri skladbe Slavka Avsenika in ena Gala Gjurina.

Shirlie Roden je mednarodno uveljavljena odrska umetnica in vodja strokovnih delavnic, ki poučuje uporabo glasu kot izraznega sredstva. Deluje po vsej Evropi, že dve desetletji pa tudi v Sloveniji, kjer je postala cenjena tudi zahvaljujoč enournemu dokumentarnemu filmu z naslovom Pojoče srce: Ambasadorka luči, ki ga je o njej posnela RTV Slovenija. Njeno glasbo sicer odlikujejo pozitivno naravnana besedila, podprta z močnimi melodijami, na teme varstva okolja, borbe za človekove pravice in seveda – ljubezni. Deluje ne le kot glasbenica, temveč tudi kot zdravilka z zvokom.

Foto: arhiv Simfoničnega orkestra Cantabile

Shirlie Roden1

 

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja