Obvestilo

Simfonični orkester Cantabile z mislimi že na odru Gallusove dvorane

Na predzadnjo oktobrsko nedeljo je Simfonični orkester Cantabile na Vrhniki odigral drugi letošnji spominski koncert. Kot so zapisali, so ga posvetili  »vsem, ki so se bojevali za pravico med 2. svetovno vojno«, še posebej pa rojenemu Logatčanu Francetu Punčuhu, nekakšnemu slovenskemu Oskarju Schindlerju, ki je med 2. svetovno vojno tudi sam plemenito in nesebično reševal življenja Judov in to naposled plačal z življenjem, saj ga je v Varšavi, septembra 1944, ubila nemška okupacijska vojska, od leta 1971 pa je pokopan na pokopališču v Gorenjem Logatcu.

Člani orkestra so z dirigentom Marjanom Grdadolnikom in s solistkami Nino Kompare Volasko, Ano Avšič in Laro Klun izvedli dela Góreckega, Fauréja, Osterca, Williamsa in Addinsella, koncertni večer pa sklenili z izvedbo Schubertove 8. simfonije (‘Nedokončane’), kar jim je predstavljalo poseben izziv in korak naprej na uspešni glasbeni poti orkestra. Grdadolnik je po dobro obiskanem koncertu povedal: »Orkester je lepo muziciral in tudi simfonija je lepo tekla. Med dirigiranjem sem prav užival in  veseli me, da smo naredili korak naprej tako v programskem, kot tudi kakovostnem smislu.«

Pred simfoničnim orkestrom Cantabile je zdaj čas priprav na že tradicionalni in zelo priljubljeni gala novoletni koncert, ki ga bo okester letos prvič s prijetnim vznemirjenjem in ponosom odigral v najodličnejši slovenski koncertni dvorani, Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, koncert pa bo v družbi solistov in združenih pevskih zborov v znamenju praznične glasbe, primerne prednovoletnemu času.

Tine Vučko

Foto: Matej Mihelčič

 

Ne spreglejte

Tehniški muzej Slovenije: v novo sezono z razstavo Vse o zvoku

S 1. marcem bo Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki zopet odprl svoja vrata. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja