Obvestilo

Skavtski duh se prenaša iz roda v rod

V Jožefovi dvorani Medgeneracijskega doma v Logatcu so tukajšnji skavti, združeni v stegu Zvedavi polh zaznamovali 20-letnico svojega delovanja.

Tilen Lukan, ki v skavtski organizaciji skrbi za odnose z javnostmi, je povedal, da je v steg Zvedavi polhi trenutno vključenih 60 skavtov, starih od  8 do 15  oziroma 21 let, ki se z velikim veseljem udeležujejo dejavnosti.

skavti-revija20-letnico delovanja so Zvedavi polhi zaznamovali z delavnicami in razstavo zbirke svojih glasil, v uradnem delu pa so se zahvalili tako župniku kot županu, ki se je pred začetkom uradnega dela sprehodil med skavti. Občina namreč skavtom finančno pomaga, čeprav največje breme nosijo njihovi starši. S prodajo svojih izdelkov skušajo skavti tudi sami prislužiti kak evro za svoje delovanje.

skavti2Skavti so organizacija, ki vzgaja otroke v odgovorne državljane. Redno se srečujejo enkrat, voditelji pa večkrat na teden. V Sloveniji je več skavtskih organizacij, stegov, ki jih povezuje enaka metoda dela in usmerjenost v isti program. “Skavti skušajo čimveč časa preživeti v naravi in se družiti, saj mladi danes vse preveč časa namenjajo računalnikom in televiziji,” dodaja skavtinja Klara Tomazin.

 

skavti-Berto-Tilen“Zanimivo je, da nekdanji skavti, ko prenehajo biti aktivni, v tem duhu vzgajajo tudi svoje otroke, tako da se ta tradicija prenaša iz roda v rod in imamo mnoge skavtske družine,” pove Tilen. V pogovor se je zapletel tudi z logaškim županom Bertom Menardom (na sliki), ki se je prav tako udeležil prireditve.

Besedilo in foto: B. M. K.

Ne spreglejte

Večgeneracijski družinski center v Cerknici odpira svoja vrata

Večgeneracijski družinski center v Cerknici v sredo 1. junija odpira svoja vrata v prostorih Galerije …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja