Obvestilo

Skladbe za sklad

V športni dvorani Osnovne šole Tabor Logatec je včeraj potekal tradicionalni zaključni koncert pevskih zborov centralne šole in njenih podružnic z dobrodelno noto. Zbrane prostovoljne prispevke so namreč namenili v šolski sklad, dobrodelnosti pa sta se pridružila tudi Rotary kluba Logatec in Ajdovščina.

S koncertom, na katerem je zapelo skupaj skoraj 130 otrok pod vodstvom legendarnega logaškega zborovodje Zdravka Novaka, ki že 38 uspešno vodi zborovsko petje v omenjeni logaški šoli, so med drugim zaznamovali 50-letnico organiziranega zborovskega petja na Logaškem.

Otroški in mladinski zbori so številnemu občinstvu predstavili zelo raznolik program, od skladb, ki so jih prepevale že naše babice, tudi v sodobni preobleki, do, denimo, znane Lainščkove Ne bodi kot drugi in Banahe, ljudske iz Konga. Kot je že v navadi, je mlade pevce na klavirju spremljal Miha Nagode, pri uvodnih in zaključnih skladbah pa tudi učenci OŠ Tabor na cajonih, glasbilih iz družine tolkal. OŠ Tabor Logatec je namreč v tem šolskem letu s pomočjo šolskega sklada kupila 15 cajonov,  za obe POŠ in centralno šolo, uporabljali jih bodo za glasbene dejavnosti in pri pouku. 

Za scenarij prireditve je tudi tokrat poskrbela nepogrešljiva Branka Novak, odhajajoči učenci so se Zdravku Novaku zahvalili za trud in neumorno delo, posebne pozornosti pa so bili deležni tudi vsi dosedanji zborovodje. Priznanja so prejeli učenci, ki so vsa leta šolanja prepevali v pevskih zborih.

Rotary klub Logatec, ki deluje že sedmo leto, je za 6. oktober napovedal dobrodelno letenje v Vetrovniku Aerodium, zbirajo pa tudi že sredstva za poletni tabor Soča 2019, kjer bo z njihovo pomočjo letos letovalo 24 otrok z Osnovne šole Tabor in Rovte.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja