Obvestilo

Skozi Napoleonov drevored kmalu ne bo več treslo

Do konca avgusta naj bi po cesti skozi znameniti Napoleonov drevored namesto betonskih plošč položili novo asfaltno podlago, obnova ceste pa naj bi bila končana letos septembra.

Logatec – Gre za dvokilometrski odsek regionalne ceste med Vrhniko in Logatcem, prenova pa bo stala 420 tisoč evrov. Direkcija za infrastrukturo bo zagotovila 289 tisoč, Občina Logatec pa 122 tisoč evrov.

Kot pojasnjujejo na direkciji za infrastrukturo, bodo na dolžini 500 metrov te ceste postavili tudi hodnik za pešce, novo cestno razsvetljavo in sistem odvajanja meteorne vode.

Ker gre za dolg in povsem raven odsek ceste, bi se hitrosti na njem lahko bistveno povišale, vendar v projektu obnove ukrepi za nadzor oziroma omejevanje hitrosti niso predvideni. Zgradili bodo le otok za umirjanje prometa, ki naj bi poskrbel tudi k varnejšemu prehodu pešcev.

Policisti bodo v Napoleonovem drevoredu izvajali enak nadzor kot do zdaj, torej bodo prehitre voznike prestrezali z radarji, po potrebi pa bodo ukrepe ustrezno prilagajali.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Napoleonov drevored-prenova1

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja