Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Škrat Vodko letos med več kot 1.150 otroki

 Za zaključek izvedbe letošnjih naravoslovno izobraževalnih uric v okviru priljubljenega projekta Vodko je nagajivi škrat včeraj obiskal tudi malčke v Vrtcu Postojna. Otrokom je predstavil zgodbo o nastajanju vode in osnovne lastnosti ter napotke za varčno ravnanje z njo. Navdušenje otrok nad obiskom je bilo veliko, sploh zaradi prikupnosti, ki jo je v druženje vnesel Škrat Vodko in ob presenečenju, ki ga je za malčke pripravila Unikatoy.

 Postojna – V podjetju Kovod Postojna so se pred tremi leti odločili na kar najprijaznejši način približati se svojim najmlajšim uporabnikom. V letu 2014 je tako zaživel projekt Škrat Vodko, v okviru katerega podjetje izvaja naravoslovno naravnane učne urice po vseh šolah in vrtcih na Postojnskem in Pivškem, ki so izrazili željo po sodelovanju. Vsako leto so obiskali in se družili s preko 1000 otroci in učenci. Vsebine so bile vsako leto prilagojene starosti otrok ter povezane v sosledje celovitega znanja o osnovnih lastnostih, posebnih značilnostih, zanimivostih, merskih vrednostih o vodi. Učne urice so bile zasnovane kar se da interaktivno in zanimivo ter podprte z zabavnim in poučnim gradivom. Prav tako so bili obilo zadovoljstva in pozornosti deležni ob vsakoletnem nagradnem natečaju, v katerem so otroci z veseljem sodelovali ter prikazali svojo neizmerno domišljijo ter nenazadnje dodatno znanje in vedenje o vodi.

»Namen projekta je bil vzpostaviti škrata Vodka, da se otrokom na priljubljen način približamo in jim privzgojimo odnos do vode kot naravne dobrine. Da bodo znali skrbeti za vodo in ukrepati, če bodo na njej opazili kakršne koli spremembe,«  je med drugim povedala vodja projekta Irena Sušelj Šajn. »Otroci so zelo odprti, nimajo predsodkov, so vedoželjni, sprašujejo, veliko tudi sami vedo. V kasnejši, najstniški dobi se znanje malo porazgubi, zato je pomembno, da ga nenehno obnavljamo.«

Druženja s postojnskimi malčki se je udeležila tudi Simona Premrl, vodja trženja v podjetju Unikatoy, ki se je po njenih besedah za sodelovanje s Kovodom odločilo zato, ker želijo mlade spodbujati h gibanju na prostem. »Dandanes otroci sedijo samo za računalniki in če bomo vsaj malo pripomogli k temu, da bodo šli na igrišče in se malo več igrali zunaj, bomo veseli in bo naš cilj izpolnjen. Tudi s šprickoti, torej igračami za igro na prostem, naj bi jih spodbujali k temu,« pove Premrlova.

V podjetju Kovod bodo  tudi v prihajajočih mesecih skrbeli za pristen in prijeten stik tako s najmlajšimi uporabniki kot tudi vsemi drugimi občani in tako ostali dober zgled odgovornega in skrbnega ravnanja z vodo.

V zadnjih letih si v podjetju Kovod Postojna prizadevajo in uresničujejo pomembne infrastrukturne projekte, ki izboljšujejo kakovost bivanja na našem območju, obenem pa imajo tudi doprinos k varovanju okolja. V okviru svojih dejavnosti, z izboljšanimi objekti in sistemi, omogočajo kakovostno ravnanje z odpadnimi vodami ter občanom zagotavljajo izboljšano oskrbo s pitno vodo. Poleg samih projektov, ki tudi v tem trenutku potekajo, saj se na območju občin Postojna in Pivka pospešeno gradi nov vodovodni sistem, veliko pozornosti pa se namenja tudi iskanju novega vodnega vira, je eno prioritetnih področij, ki so ga zadnja leta okrepili, tudi ozaveščanje in izobraževanje svojih uporabnikov. Velik pomen namenjajo stiku z občani, predvsem pa si želijo, da bi uporabniki, na podlagi dnevnih obvestil, aktivnosti, pozivov, informacij in ostalih načinov, s katerimi jih nagovarjajo, začutili odgovornost do okolja in pitne vode. Vsak posameznik je namreč pomemben in ključen dejavnik, ki lahko pripomore k varovanju naše nenadomestljive dobrine – vode.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ne spreglejte

Cerkniški osnovnošolci se veselijo novih športnih objektov

V Cerknici so včeraj slovesno odprli obnovljeno nogometno igrišče in tekaško stezo pri cerkniški osnovni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja