Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Skupina akvarelistov Društva likovnikov Logatec drugič v Ljubljani

»Zgodba o akvarelu kot slikarski tehniki zračnih, lazurnih barv, katerih pigmenti so razredčeni z vodo, sega daleč nazaj v čas staroegipčanske umetnosti. Pri nas pa se je kot samostojna likovna zvrst uveljavil šele po drugi svetovni vojni. Zgodba akvarelistov, katerih večina je včlanjenih tudi v Društvo likovnikov Logatec, sega desetletje nazaj, ko so se začeli dobivati na tedenskih delavnicah pod mentorstvom Petra Lazareviča,« je v galeriji Ekonomske fakultete v Ljubljani ob odprtju razstave Barvna prepletanja v akvarelu spregovorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.  Pohvalila je  likovnike, ki so v tem času zelo napredovali in lahko svoja dela ponosno postavijo na ogled ne samo v naši prestolnici, kjer so že drugič, ampak tudi na Dunaju, kjer jih pričakujejo v drugi polovici aprila.

Skupaj z mentorjem Petrom Lazarevićem tokrat predstavlja svoje umetnine kar 20 likovnikov: Božidar Hering, Zvezdana Zatler, Janez Ovsec, Janez Dragolič, Marinka Mohar, Ivanka Krasnik, Marija Malovrh, Olga Petrovčič, Martina Starc, Tončka Madon, Marija Franinović, Vera Banić Vukadin, Ljubica Krivec, Ljudmila Dolenc, Tea Širca, Marija Strnad, Anka Pazin, Helena Umek in Cilka Žmahar.

Za postavitev so poleg koordinatorke razstav Ekonomske fakultete Slavice Zrakič zaslužni še Tomaž Ulčakar in Darja Lebar, Logaško društvo likovnikov in seveda Občina Logatec, ki je razstavo, ki bo na ogled do konca meseca, finančno podprla.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Anamarija Stibilj Šajn in Slavica Zrakič

Cilka Žmahar

Razstavljalci in obiskovalci

Ne spreglejte

Na Blokah v integrirano dolgotrajno oskrbo starejših

Bloški svetniki so na februarski seji sprejeli 2,5 milijona evrov težak občinski proračun za leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja