Obvestilo

Skupina ebm-papst z donacijo v pomoč prizadetim v poplavah v Sloveniji

Skupina ebm-papst, vodilni svetovni proizvajalec ventilatorjev za tehnologije ogrevanja in prezračevanja, je v nedavnih katastrofalnih poplavah v Sloveniji prizadetim namenila pomoč v višini 50.000 evrov.

»Skupina ebm-papst je Sloveniji donirala sredstva v višini 50.000 evrov, tako v denarni kot materialni obliki. S tem želimo pomagati prebivalcem, ki so ob katastrofalnih poplavah avgusta letos utrpeli veliko škode. 15.000 evrov bomo namenili Rdečemu križu Slovenije, 15.000 evrov Slovenski karitas, kupili smo tudi 40 sušilnikov oziroma razvlaževalnikov,« je povedal mag. Aleš Poljanšek, direktor podjetja ebm-papst Slovenija.

Zbirni center za donacije

Med ukrepi podjetja za podporo prizadetim so tudi ustanovitev zbirnega centra za donacije zaposlenih, kjer so se zbirali sanitetni material, higienski pripomočki, otroške igrače in knjige, ter do dva dni plačanega izrednega dopusta za zaposlene, ki so se kot prostovoljci pridružili prizadevanjem za odpravo škode.

V težkih trenutkih je ključna solidarnost

Predsednik Gasilske zveze Cerkno Stanko Močnik je ob predaji donacije povedal: »Zahvaljujem se za donacijo sušilnikov, ki bodo služili svojemu namenu po katastrofalnih poplavah tako na Idrijsko-Cerkljanskem kot tudi drugje po Sloveniji. Po uporabi se bodo sušilniki vrnili na GZ Cerkno in bodo v prihodnje na voljo prebivalcem v primeru potreb.«

V skupini ebm-papst verjamejo, da je skupnostna solidarnost ključna za prebroditev takšnih težkih trenutkov. S svojo pomočjo želijo poudariti, da so vedno tu za skupnost ter se zavezujejo podpori pri obnovi in okrevanju v prihodnjih mesecih.

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja