Obvestilo

Skupinska likovna razstava Martine Starc, Ljudmile Dolenec n Janeza Ovsca

Kaj imajo skupnega Martina Starc, Ljudmila Dolenec in Janez Ovsec? Vsi so člani logaškega likovnega društva,  vsem je skupen mentor Petar Lazarević, likovnici se zahvaljujeta tudi mentorju Skenderju Bajroviću.  Čeprav v umetnosti ni več enotnih slogov, so vsi vpeti v čas realizma. Vsi so v prvi vrsti akvarelisti, se pa uspešno poskušajo tudi v drugih tehnikah.  In še najpomembneje, kar je slikovito povedal Janez Ovsec: » Bog nam je dal talente, na nas je, da jih uporabimo – in mi to delamo in delimo med ljudi.«

Odprtje razstave je bilo v ponedeljek, 13.maja, ko je drugi od treh ledenih mož opravil delo, saj je v Logatcu mrzlo pihalo in deževalo, kljub temu pa je prišlo veliko ljubiteljev umetnosti – tudi iz Velikih Lašč in Horjula, od koder sta doma obe likovnici. Umetnike in njihova dela je tudi tokrat predstavila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki je dodala: »Pričujoči razstavni šopek je za Martino in z Martino.« Mineva namreč pol stoletja, odkar je začela ustvarjati. Tudi ona prisega na krajino, še posebej na naravne elemente s poudarkom na vodi, a posebno nagrado na regijski  razstavi JSKD pa je prejela za akvarelni poklon Ivanu Cankarju – za Skodelico kave.

Ljudmila Dolenec zavezana krajini

Tudi Ljudmila Dolenec je zavezana krajini, tihožitni motiviki s poudarkom na cvetnih kompozicijah in živalskim likom, predvsem konjem. V zadnjem času pa se posveča tudi portretu – odlično je zadela prof.dr. Vinka Dolenca in Cilko Žmahar.

Janez Ovsec – vselej zvest akvarelni tehniki

Kljub temu da je zadnje čase nenehno na  poti – a morda ravno zaradi tega, ker ob tem spoznava nove ljudi, nova kulturna okolja – se spreminjajo področja njegovega  ustvarjanja. To kar vidi uspešno prenaša na likovna platna, pri tem ostaja zvest akvarelni tehniki. »Tako kot  doma, se tudi v drugih državah dobro počutim, izmenjavam izkušnje, navezujem nova prijateljstva, ljudem pripovedujem o Sloveniji, dobro voljo širim tudi s pesmijo,« je med drugim povedal  Janez Ovsec.

Klepet z evropsko poslanko Ljudmilo Novak

Brez glasbenega nastopa ni odprtja: tokrat sta še posebej s pesmijo Ne bodi kot drugi navdušila mladi kitarist Jaka Biščak in  pevka ter pianistka Nina Možina. Ob koncu je sledilo prijetno druženje in klepet – tudi z evropsko poslanko Ljudmilo Novak. Za okusne prigrizke gre pohvala Mesarstvu Zabukovec Klementina  – izdelki so poznani tudi obiskovalcem logaške tržnice. Zahvala za  del sredstev gre Občini Logatec. Razstava je v Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec na ogled od ponedeljka do petka med 14. in 20.uro oziroma v času odprtja Športne dvorane – do 6.6. letos.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja