Obvestilo

Skupinska razstava kot poklon kulturnemu prazniku

Društvo likovnikov Logatec je cikel letošnjih razstav začelo s skupinsko predstavitvijo treh svojih avtorjev,  in sicer Janeza Ovsca, Ljubice Krivec in Zvezdane Zatler. Kot je dejala likovna kritičarka Anamarija Stibilj  Šajn, gre za razstavo, ki združuje umetnike in prinaša popolnost.

Skupno vsem trem slikarjem je, da so začeli pri akvarelu in se preizkusili tudi v akrilu, za presenečenje pa je poskrbel predsednik logaških likovnikov Janez Ovsec, ki se je tokrat predstavil z risbo in pokazal, tudi na samem odprtju, da jo mojstrsko obvlada.  »Popolnost te razstave je tudi v tem, da skozi različne tehnike, sloge občutimo vsaj delček širine, ki jo premore umetnost,« je med drugim dejala Stibilj Šajnova. Odprtje razstave je glasbeno popestrila flavtistka Tinkara Delux, učenka Glasbene šole Logatec.

Od obeh avtoric je bila na odprtju prisotna le Ljubica Krivec (na sliki z Janezom Ovscem), ki jo je iz akvarela v akril in abstrakcijo odpeljala raziskovalna žilica. Njene slike navdušujejo z barvitostjo in drznimi barvnimi kompozicijami. »Z barvami izražam svojo notranjost, svojo živost, za katero  pravzaprav sploh nisem vedela, da jo imam,« je dejala umetnica, ki je slike za razstavo izbrala sama, in sicer tiste, za katere meni, da jo najbolj poosebljajo.

Zvezdana Zatler je svojo likovno-vizualno pot začela z akvarelom, ki mu ostaja zvesta, vendar danes za intermezzo posega tudi po akrilnih barvah. Kot je povedala Stibilj Šajnova, njena likovna snovanja nastajajo po stvarnih modelih, kar še posebej izpričujeta akvarela Ljubljanskega gradu in cerkve s. Trojice na Vrhniki.

Presenetljivo pa se je predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec, ki ga poznamo po akvarelih, tokrat predstavil z opusom, ki nam ni znan. Pod mentorstvom mag. Ane Sluga so namreč nastale njegove risbe, ki niso povsem običajne, ampak so to t.i. croquiji, skice, natančneje, hitre skice po živem modelu.  »Dokazal je, kaj vse zmore izraziti s črto in kako hitro lahko povzame bistvo človeške figure,« je v spremnem besedilu zapisala Anamarija Stibilj Šajn.

Razstava, ki jo je finančno podprla Občina Logatec, bo v Stekleni galeriji na ogled do 26. februarja 2018.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja