Obvestilo

Slab začetek – dober konec

S temi besedami je logaški župan Berto Menard, ki je na lokalnih volitvah visoko zmagal že v prvem krogu, pospremil prvo, ustanovno sejo občinskega sveta. Ta v novem mandatu šteje 20 svetnikov, razen enega, ki se je opravičil, so bili vsi prisotni na seji. V skladu s poslovnikom jo je vodil najstarejši svetnik Rafael Cepič, NSi.

Zapletlo se je pri imenovanju komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, torej tiste, ki odloča, kdo bo na novo in kdo vnovič izvoljen, potrjen, imenovan, komu bo podaljšan mandat … Skratka, komisije, ki ima med občinskimi institucijami pomembno vlogo. Zato je tudi hudo važno, kdo v njej sedi. In tudi kateri stranki pripada.

Svetniki so uvodoma ugotovili, da je predlogov članov več, kot je mest v komisiji, NSi pa naj ne bi predlagala Rafaela Cepiča, kot je bilo rečeno, temveč Jernejo Rupnik, SDS pa Zorana Mojškerca. Želenega izida nista dali niti dve tajni glasovanji, enkrat so imeli kandidati enako število glasov, drugič niso glasovali vsi navzoči svetniki. In končno rešitev! Na tej seji so imenovali štiri člane omenjene komisije, na naslednji pa bodo še preostala dva.

Po poročanju občinske volilne komisije zoper njene odločitve ni bila podana nobena pritožba, vsi svetniški mandati pa so bili potrjeni.

Na seji je slovesno zaprisegel tudi župan Menard in se  ob začetku svojega drugega mandata med drugim zavezal za enakomeren razvoj občine, nova delovna mesta, povezovanje ljudi in podporo kulturi in športu.

Le prislovično dolgim sejam občinskega sveta logaške občine se, vsaj tako kaže, tudi v tem mandatu ne bomo izognili. Ustanovna, ki razen imenovanja dveh komisij ni imela vsebinskih točk, pa še ti sta bili prejkone administrativni, je trajala polni dve uri.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Siniša Rančov

Ne spreglejte

V Logatcu odprli prizidek k zdravstvenem domu

Z nekaj simbolike so prav na gregorjevo v Logatcu slovesno odprli dolgo pričakovani prizidek z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja