Obvestilo

Slika govori in beseda riše

Leto je naokoli in v Kulturnem domu Planina je vnovič vrelo od kulture in umetnosti. Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je Kulturno umetniško društvo Planina priredilo proslavo v poklon slovenski kulturi in slovenskemu narodu.

Planina – Proslava, ki je nosila naslov Slika govori in beseda riše, je postregla z zanimivim programom, v katerem ni manjkalo zapisanih podob, pestrih barv in zvokov. Rdečo nit so obiskovalci lahko prepoznali v razsežnostih zapisane besede in likovne umetnosti. Temu primeren je bil tudi videz dvorane, ki so jo krasila likovna dela posameznikov iz Likovne šole Stil iz Postojne.

Gledališka skupina Ščuka in Otroška gledališka skupina Ščukice sta v programu poskrbeli za ubrano vodenje in umetelne recitale. Skladno s tematiko so se poklonili tako pestrosti barv kot pesmim iz Prešernovih Poezij. Publika je lahko prisluhnila pesmim Pevcu, Apel in čevljar ter ciklu Gazel. Posebno pozornost so posvetili tudi Prešernovi muzi Primičevi Juliji in ji namenili izvirno izveden akrostih v Magistralah, ki je povezal vse recitatorje večera (na prikazni fotografiji).

Govorjeni se je pridružila tudi zapeta beseda. Za to so poskrbele domače pevke iz Vokalne skupine Unica in mladi gostji iz Glasbene šole Postojna, ki sta kulturni progam popestrili s solo pevskima nastopoma s pesmima skladatelja Benjamina Ipavca. Za umirjeno slovo so zazvenele še citre in Prešernova Nazadnje še prijat’li, ki je navzoče kot prijatelje povabila k druženju in jim zaželela vesel in prijeten praznik.

Maja Batagelj

Foto: M. Blažon

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja