Obvestilo

Slivniški pogledi pred pustom odganjajo zimo

Januarska številka Slivniških pogledov je lep spomin na pestre dogodke, ki so popestrili cerkniški december, pri čemer so bili posebej zanimivi tisti, ki so se odvijali pod skupnim imenom Cerknica v prazničnih lučeh.

V intervjuju izpostavljamo delo humanitarnih organizacij, predvsem dveh srčnih gospa, Aleksandre Šega in Tatjane Lužar. V aktualni temi smo skušali ugotoviti, če se državna uprava kaj trudi ostati blizu ljudem na našem podeželju, poročamo pa tudi o skupni pobudi cerkniškega župana in načelnika upravne enote – jo bo država upoštevala?

Med društvi so tokrat v središču pozornosti cerkniški taborniki, med podjetji pa Castel Computers. Od krajev v januarju posebno pozornost namenjamo Dobcu. Poročamo o oživitvi cerkniške ženske košarke in zagnanih tekačih, ki tudi pozimi ne počivajo. Tudi rubrika Duh nekega drugega časa je tokrat zasnežena, objavljamo zapis o smučanju na Rakeku pred skoraj 80 leti. Ena od bolj znanih mladih Cerkničank  v decembru je bila Binna, ki je dala intervju tudi za Slivniške poglede.

Ko boste z branjem pri koncu, pa vas vabimo na pohod z Marofa do mlinov Žerovniščice. Treba si je nabrati kondicijo za pusta – ne recite, da vas nismo opozorili, saj objavljamo program pustnih prireditev.

Sergeja Širca, urednica

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja