Obvestilo

Slivniški pogledi: pristojne službe pripravljene na zimo

Decembrska številka Slivniških pogledov že s fotografijo na naslovnici kliče sneg in o zimi govorimo tudi v aktualni temi, kjer ugotavljamo, kako so pristojne službe pripravljene na zimske razmere. Leta 2015 smo pač daleč od leta 1952, katerega se s pomočjo Starih slik spominjamo v rubriki Duh nekega drugega časa: takrat je sneg v okviru delovne akcije kidalo staro in mlado.

V intervjuju ponosno predstavljamo Ljobo Jenče, zbirateljico ljudskega izročila, ki nam na srce polaga, naj zaupamo v lastne moči. Od društev je tokrat v središču pozornosti Turistično društvo Rakek, med umetniki Janez Dragolič, predstavljamo pa tudi vsaj delno cerkniško vokalno skupino Jazzva.

Pišemo še o uspehih in načrtih cerkniškega podjetja Mineralka, v rubriki Od Unca do Zahriba, od Osredka do Laz pa tokrat o Uncu – kraju, kjer se ljudje povezujejo. Poročamo o uspehu cerkniških mladih kegljačic in navdušenih tekačih, ki so tekli v okviru Notranjskega tekaškega pokala.

Društvo ljubiteljev Križne jame vabi na pohod med Loškim in Cerkniškim poljem. Kar šest strani smo napolnili s prispevki o dogodkih, ki so popestrili november, zadnji dve strani decembrskih Slivniških pogledov pa vabita na številne dogodke, ki se na Cerkniškem odvijajo v decembru.

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja